Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © REUTERS

WHO: “Zeventig vaccins tegen coronavirus in de maak”, mogelijk al vaccin klaar tegen de herfst

Er zijn wereldwijd zeventig vaccins tegen het nieuwe coronavirus in ontwikkeling. Drie ondernemingen zijn ook al bezig met klinisch onderzoek met proefpersonen. Dat blijkt uit een document van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Eerder maakt ook al een professor van de universiteit van Oxford zich sterk dat een vaccin al tegen september klaar zou kunnen zijn.

41 reacties

  • Erwin Schauvliege

    4 jaar geleden
    Persoonlijk denk ik dat het wel een tijdje langer zal duren maar ik vrees vooral dat men er vermoedelijk nog een veel langere periode bij zal moeten calculeren vooraleer dit product door onze verschillende Belgische regeringen goedgekeurd zal worden EN in voldoende mate beschikbaar zal zijn om aan de Belgische noden te voldoen. We kunnen met zijn allen hopen dat het iets vlotter zal lopen dan met ons corona- testmateriaal en onze mondmaskers.
  • Magdalena Verschaeren

    4 jaar geleden
    En nu maar hopen dat ze eerlijke prijzen vragen....
  • Rudi Van Goethem

    4 jaar geleden
    Als onze politiek dan even accuraat is als gewoonlijk zullen wij ingeent worden als de rest van de wereld al immuun is.
  • Rolande Vogt

    4 jaar geleden
    China is al 1 maand geleden gestart met testen van vaccin op mensen..wat ik door gekregen heb van chineese vriend..denk ik op 180 mensen van alle leeftijdscategorien
  • herman de genst

    4 jaar geleden
    Dat zijn de enige die ik in deze barre tijden nog vertrouw , hopelijk is het betaalbaar voor ons landje ? of nog beter is onze volledig onzichtbare regering bereid en in staat iedere burger dit toe te dienen ?