EPA
Volledig scherm
© EPA

Streep door oorspronkelijke datum Tour de France: president Macron verbiedt grote evenementen met publiek tot midden juli

Tour de FranceWat in de lucht hing, is nu ook een zekerheid: de Tour de France kan niet op zijn oorspronkelijke data (27 juni-19 juli) doorgaan. De Franse president Emmanuel Macron kondigde aan dat tot zeker medio juli geen publieke evenementen zijn toegestaan in Frankrijk door de coronacrisis. De Tour moet met andere woorden zeker ongeveer drie weken uitgesteld worden, aangezien Tourbaas Prudhomme enkel een rittenkoers wil mét fans. 

10 reacties

  • yvan van impe

    4 jaar geleden
    Sport stelt niks voor op dit moment.
  • Medard Albrechts

    4 jaar geleden
    kijk ik ben van het principe, schaf alles af waar grote getallen mensen op af komen, koersen voetbal, party. kermissen, markten(dat zijn er duizenden), waar ik woon ziet ge soms maar 2 mensen op cafe gedurende de dag s avonds misschien 5 of 6, ik vraag mij soms af hoe kunnen ze blijven bestaan ?en ik wil niemand ontmoetingen doch dit beestje zal ook nog bij ons zijn volgend jaar, gaat men zolang alles dicht doen? in China steekt het al terug de kop op(hardleers beestje zeg ik.)
  • Regis De Craeye

    4 jaar geleden
    Alles grote evenementen worden uitgesteld, europees kampioenschap voetbal, zelfs de Olympische spelen! Ge moet daarvoor ne Fransman zijn om weer iets speciaals te zeggen ! de Tour kan gewoon niet doorgaan punt! Frankrrijk is altijd al de beste van de wereld geweest! Denken ze! En ze zijn er van nog overtuigd ook!
  • guy vermeulen

    4 jaar geleden
    Dit jaar is er geen tour ,de mensen hebben de regels aan hun laars gelapt zodat er binnenkort veel besmettingen bij zullen komen en we terug van op nul zullen moeten beginnen.
  • Stefaan Verhaegen

    4 jaar geleden
    Hoop doet leven, maar ik vrees er voor dat dit niet meer voor deze jaar gaat zijn.