Herman Moeremans (61) overleden. © JB

Willebroeks politicus Herman Moeremans (61) overleden

Huisarts en lokaal politicus voor N-VA in Willebroek Herman Moeremans is op 61-jarige leeftijd overleden. Hij laat een vrouw en vijf zonen zonen na. Ondanks zijn ziekte bleef hij zich inzetten voor de partij. Hij kwam de laatste gemeenteraadsverkiezingen niet meer op.

N-VA-voorzitter Filip Mertens spreekt van een groot verlies voor de partij. “Hij was een aimabel, integer, intelligent en sociaal man. Zijn inzet werd gesmaakt. Na een eerste aanslag op zijn gezondheid en de daaropvolgende operatie werd hij terug actief binnen de partij. Zo was er de ambitie voor het ondervoorzitterschap bij N-VA en was hij actief in diverse werkgroepen binnen de partij”, legt Filip Mertens uit.

Hij verduidelijkt dat de familie rond zijn verjaardag begin september een herdenkingsdienst zal houden, want door de coronamaatregelen is dit nu te moeilijk. “Waarschijnlijk houden we ook met N-VA nog wel een waardig afscheid voor Herman, die erg geliefd was”, zegt Mertens.

Ook burgemeester Eddy Bevers (N-VA) reageert verslagen. “Ik ken Herman van de jaren negentig. We zouden de familie nu graag ten volle steunen, maar dat is helaas nu niet mogelijk”, zegt de burgemeester. In de legislatuur 2012-2018 sleepte Herman Moeremans de achtste van de toen elf behaalde zetels van N-VA binnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER