3 heerlijke manieren om je paaschocolade te verwerken
Was de paashaas bij jou ook zo gul dit jaar? Dan zit je nu vast met een enorme berg chocolade paaseieren opgescheept. Ze de komende dagen en weken gewoon in hun geheel opeten is natuurlijk de meest voor de hand liggende optie. Maar voor wie iets creatiever aan de slag wil, zochten we drie heerlijke alternatieven.
Muffins met chocolade en banaan
Ingrediënten:
250 gram bloem
100 gram bruine suiker
2 theelepels bakpoeder
3 zeer rijpe bananen, geprakt
1 kleine bananaan (eventueel, ter decoratie, in schijfjes gesneden)
2 grote paaseieren, in kleine stukjes gebroken
100 ml arachideolie
2 eieren
2 eetlepels melk
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180°.
2. Doe alle droge ingrediënten (bloem, bruine suiker bakpoeder, chocolade) in een kom en meng goed.
3. Breek de eieren in een andere kom en klop los met de melk. Roer er de olie onder en roer tot deze volledig is opgenomen.
4. Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng. Let wel op dat je niet te veel roert, er moeten nog zichtbaar enkele klonters bloem aanwezig zijn. Als je té veel mengt, worden de muffins taai.
5. Neem een cupcakebakplaat en doe hierin papieren cupcakevormpjes.
6. Vul de vormpjes met het deeg tot een halve centimeter onder de rand.
7. Voeg indien gewenst een schijfje banaan bovenaan toe, ter decoratie.
8. Bak 20 minuutjes.
Brownies
Ingrediënten:
200 gram chocolade (= 5 grote paaseieren)
50 gram bloem (niet zelfrijzend)
20 gram amandelpoeder
3 eieren
130 gram suiker
130 gram boter
Bereiding:
1. Laat de chocolade samen met de boter smelten ‘au bain marie’.
2. Neem een aparte kom en breek daarin de eieren. Strooi er de suiker over en roer los met de garde.
3. Schenk het gesmolten mengsel van chocolade en boter bij de eieren met suiker en roer met de garde.
4. Weeg de bloem en het amandelpoeder. Voeg beide bij het chocolademengsel en roer tot je een egaal browniebeslag krijgt.
5. Verwarm de oven voor tot 170 °C.
6. Beboter je bakblik, en bedek de bodem en de zijkanten met een vel bakpapier.
7. Schep het browniebeslag in het bakblik tot je een laag van 2 tot 3 centimeter dik hebt. Strijk vervolgens het oppervlak glad.
8. Bak het beslag gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
9. Laat afkoelen en snij in vierkante stukken van 5 cm op 5 cm.
Chocoladepasta
Ingrediënten:
2 deciliter melk
10 eetlepels suiker
250 gram boter (op kamertemperatuur)
100 gram pure chocolade (2,5 grote paaseieren)
Bereiding:
1. Verwarm de melk in een pannetje en voeg de chocolade eieren (in stukjes gebroken) toe. Blijf goed roeren tot je een mooie chocolademelk hebt.
2. Doe de chocolademelk in een blender en voeg de 10 eetlepels suiker toe.
3. Doe de boter er in stukjes bij en blend.
4. Giet in een kommetje en zet minstens een half uur in de koelkast.
Meer ideeën om jezelf thuis te vermaken vind je in onze thuisblijfgids.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Mogelijk fataal voor je hond of kat: welke voeding mag je nóóit met je huisdier delen?
-
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
Ajuinen zijn essentieel in de keuken, ze brengen tal van gerechten op smaak. Alleen het snijden van de groente is helaas bijzonder vervelend: uien creëeren vele ongewilde tranen. Amerikaanse bedrijven hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Ze ontwikkelden ‘sunions’, een nieuwe soort uit. Mét dezelfde zoete smaak en textuur, minus de tranen. -
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
In de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’ stelt radiopresentator Sven Ornelis zijn appartement in Barcelona voor. De ideale dag van Sven in Spanje draait om rust en culinair genot. En dat laatste vindt de JOE-stem in zijn eigen wijnen. Hij laat Birgit Van Mol meegenieten van de cava die hij zelf zorgvuldig selecteerde voor zijn online wijnhandel. “Deze cava heeft zo’n beetje de ‘biscuit’ van de champagne”, klinkt het. Bekijk hieronder de volledige aflevering. -
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. “Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten.” -
Livios
Mag je je gras maaien op zondag? En de takken van je buren snoeien? Dit zijn de regels in vijf herkenbare situaties
In de lente en zomer brengen we veel meer tijd door in onze tuin. Het is dan ook de periode waarin ergernissen kunnen opduiken. Want wat met overhangende takken, of buren die nieuwe bomen planten? En mag je op zondag je gras maaien of op je appartement barbecueën? Bouwsite Livios vroeg het aan advocate Astrid Clabots. -
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
-
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
-
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
Independer
Van 60 tv-zenders minder tot geen programma's opslaan: waarom gooi je je decoder beter niet klakkeloos buiten?
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer