Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

OVERZICHT. 262 nieuwe overlijdens, nu meer dan 1.000 doden in Vlaamse woonzorgcentra

Er zijn de afgelopen 24 uur 262 nieuwe doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal nu op 4.157 doden brengt. Er liggen momenteel nog 5.536 patiënten in het ziekenhuis. De voorbije 24 uur waren er 242 nieuwe opnames. Op intensieve zorgen liggen 1.223 personen, een lichte daling van 11 patiënten in vergelijking met gisteren. Het aantal patiënten dat het ziekenhuis mocht verlaten bedraagt nu 6.868.

38 reacties

  • Bernard Deplacie

    4 jaar geleden
    Het is duidelijk ... enkel mensen die dopr ziekte of ouderdom een eerder zwakke immuniteit hebben behoren tot risicogroep Bovendien had en we in 18 ook aanzienlijk sterfte deze periode
  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    Mijn vrouw en ik zijn 68. Onze kinderen weten en wij schreven het op, als de tijd er is dat we niet meer zelfstandig kunnen wonen, willen wij euthanasie. Nooit naar een rusthuis, zolang er politici en partijen zijn die steeds besparen op de kap van de zwaksten en die alle zorg ontzeggen tot ze dood zijn.
  • Jurgen De doncker

    4 jaar geleden
    Waarom zijn mensen zo bang virus dat enkel via WATER druppels kan overgedragen worden .gezond verstand en daarmee kunnen we gewoon verder leven zoals voorheen eventueel met mondmaskers.
  • Jeannine Vanderpeypen

    4 jaar geleden
    Dringend terug alles echt grondig kuisen en ontsmetten met bleekwater of Dettol. Zeker in de besmette kamers. Heb de indruk dat het er niet toe doet. Ramen openzetten om te verluchten en vooral geen pampers op de verwarming leggen, maar ja de bewoners hebben maar recht op een pamper per dag. Een rusthuis uitbaten is vooral winst maken.
  • Jurgen De doncker

    4 jaar geleden
    Van ranst is de reden dat we sommige dingen aan ons laars lappen .vraag aub eens een "mening " Van een dokter aan de frontlinie. Hij is professor geen dokter in ziekenhuis!