RV
Volledig scherm
© RV

Meer dan de helft zorgkundigen krijgt geen vorming ter preventie van Covid-19, stelt BEFEZO

Meer dan de helft van de zorgkundigen heeft nog geen vorming gekregen over de beschermingsmaatregelen en preventie bij Covid-19. Driekwart van de zorgkundigen zegt ook nog geen steun van verpleegkundigen of ander zorgpersoneel uit de ziekenhuizen te hebben gekregen. Dat blijkt uit een bevraging afgelopen weekend van de Belgische Federatie voor Zorgkundigen, BEFEZO. De koepelorganisatie van zorgkundigen vraagt de werkgevers en werkgeverkoepels van de zorgvoorzieningen om bijkomende scholing en voldoende beschermmateriaal te voorzien aan de zorgkundigen en roept de ziekenhuizen op tot solidariteit.

9 reacties

  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    We moeten respect hebben voor iedereen in de zorg. Het zijn niet de zorginstellingen die fout dragen maar de overheid die al jaren besparingen doorvoert in de gezondheidszorg. Nu wordt duidelijk blootgelegd wat dit betekenen kan. De overheid draagt de volle verantwoordelijkheid en het zijn deze die nu net hun verantwoordelijkheid proberen te ontlopen en de mensen die het “echte werk” dagelijks voeren nu ook nog de fout willen geven. Van respect gesproken voor het “knelpuntberoep”
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Tegen de tijd dat dat in orde is, is de grote meerderheid van de oudjes in WZC's dood, vrees ik. En die paar overblijvers zullen dan wel immuun zijn. Helemaal onderaan de pikorde zijn de omstandigheden altijd het zwaarst.
  • Nadine Abe

    4 jaar geleden
    Zorgkundigen krijgen niet de appreciatie van een verpleegkundige , nochthans zijn zij het in de thuiszorg de mensen die voor onze ouderen zorgen , en niet op een kwartiertje binnen en buiten zijn . Die nu de eenzaamheid van onze ouderen nu breken met een lach en ondersteuning .
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De zorgcentra vallen toch onder de bevoegdheid van de Vlaamse regering van Jambon. Die Vlaamse regering valt volledig door de mand.
  • Dirk Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    Ligt aan de verantwoordelijke van het rusthuis. Mijn vrouw werkt in de zorg in een WZC en daar is er elke dag een update over de maatregelen en situatie.