Limiet voor contactloos betalen zonder pincode verhoogd tot 50 euro

© BELGAONTHESPOT

De limiet om contactloos met je bankkaart te betalen zonder dat je je pincode moet invoeren, is opgetrokken tot 50 euro. De maatregel was vorige week aangekondigd en gaat vanaf dinsdag van kracht, zo bevestigt de bankenfederatie Febelfin.

Tot nu toe kon je betalingen tot 25 euro contactloos afhandelen zonder je pincode te moeten invoeren. Maar die limiet wordt wegens het coronavirus verdubbeld. “Contactloos betalen is de meest hygiënische manier om je aankopen af te rekenen in deze tijden van coronacrisis. Je hoeft het toetsenbord van de betaalterminal niet meer aan te raken om de betaling uit te voeren”, stelt Febelfin.

Het zal ook duren tot een limiet van 100 euro bij verschillende opeenvolgende contactloze betalingen op één dag is bereikt, voor er een pincode wordt gevraagd. Nu ligt die cumulatieve limiet nog op 50 euro.

“Deze maatregel blijft van kracht tot zo lang dit nodig blijkt”, stelt Febelfin nog. Consumentenorganisatie Test Aankoop pleitte er al voor dat de limieten voor contactloos betalen na de crisis zouden worden teruggeschroefd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen