Olfert Landt in zijn laboratorium van zijn Berlijnse biotechbedrijfje. De foto is genomen door het raam op een ladder, want vanwege besmettingsgevaar mogen alleen vaste medewerkers nog naar binnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Olfert Landt in zijn laboratorium van zijn Berlijnse biotechbedrijfje. De foto is genomen door het raam op een ladder, want vanwege besmettingsgevaar mogen alleen vaste medewerkers nog naar binnen. © Daniel Rosenthal / de Volkskrant

Dit is de man die als eerste ter wereld een betrouwbare coronatest ontwikkelde

Olfert Landt runt een klein biotechbedrijf in Berlijn, toch was hij de eerste die al begin januari een betrouwbare coronatest had ontwikkeld. Hoe kreeg hij dat voor elkaar? Wat is er waar van die verhalen over handelaren die alles opkopen? En gelooft hij nog wel in de strategie om veel te testen? De Volkskrant kon Landt spreken. U leest het integrale interview hieronder.

7 reacties

  • Stijn Meyers

    4 jaar geleden
    Politiek, neem hier een voorbeeld aan. Genoeg tests kopen bij deze man en probleem zal zeker sneller opgelost zijn. Ipv altijd maar uit te stellen omdat eerst medicatie moet getest worden en nog eens en nog eens. Gewoon doen en toedienen. Je zal zien komt sneller inorde. Idem voor vaccins. Er zijn er genoeg maar ja altijd maar testen vooralleer men het vaccin betrouwd. Het kan allemaal veel sneller gaan.
  • Frank De Witte

    4 jaar geleden
    Belangrijkste woord in dit artikel: "knutselen", proberen tot je iets bereikt. Dat is iets dat heel schaars aan het worden is in de moderne scholen met die voorgekauwde lectuur van pedagogen. Vroeger was er meer marge om te experimenteren, nu moet het allemaal strikt volgens het boekje gebeuren wat veel beperkingen bij soms heel slimme leerlingen oplegt. Zo gaat er veel talent verloren.
  • Donald Borremans

    4 jaar geleden
    De uitdrukking "op het ergste voorbereid " kennen onze politiekers niet!
  • Luciano van As

    4 jaar geleden
    Dit verklaart misschien het zeer lage aantal doden in Duitsland? Moest dit waar zijn en ik hoop van niet, kan beter Europa opgeblazen worden, want dan is het ieder voor zich!
  • ETIENNE eeckhout

    4 jaar geleden
    Deze man is 1000 maal slimmer dan alle politiekers samen. Dit bewijst nogmaals dat zegewoon onbekwaam zijn en oliedom.