© MARC HERREMANS

Opgepakte man (28) spuwt naar politie: raadkamer verlengt aanhouding met maand

De Mechelse raadkamer heeft dinsdag de aanhouding van een 28-jarige man met een maand verlengd nadat hij het voorbije weekend had gespuwd richting twee politiemensen van de zone Klein-Brabant. De man riep daarbij nog ‘Corona, corona, motherfuckers’.

tdk

Een interventieploeg van de lokale politie Klein-Brabant merkte zaterdagavond een fietser op in Puurs (Puurs-Sint-Amands). Door het late uur en de geldende coronamaatregelen gingen de inspecteurs over tot een controle van de man. Die was niet meteen opgezet met de politieaandacht en gedroeg zich allesbehalve meewerkend. De man trapte ook tegen de politiewagen. Op dat moment was de maat vol voor de inspecteurs en ze wilden de betrokkene overbrengen naar het commissariaat.

In het politievoertuig bleef de kerel zich agressief gedragen. Hij spuwde ook tegen het plexiglas dat het bestuurdersgedeelte van de rest van het voertuig scheidt. Omdat er in dat stuk plexiglas ook kleine openingen zitten zodat de politiemensen kunnen horen wat de persoon achteraan zegt, vloog er speeksel door die openingen en belandde het tegen de politiemensen. Hij zou ook ‘Corona, corona, motherfuckers’ geroepen hebben.

Omdat het parket zwaar tilt aan dergelijke incidenten, werd de 28-jarige man – die geen vast adres heeft in ons land en bij een vriend in Antwerpen verblijft – voor de onderzoeksrechter geleid en ook aangehouden. De raadkamer verlengde zijn aanhouding dinsdag met een maand. Het is al het derde spuwincident op twee weken tijd in het arrondissement Mechelen. Alle betrokkenen zitten nog steeds in voorhechtenis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Mechelen