Museeuw wint, voor Bortolami (links) en Tafi (rechts).
Volledig scherm
Museeuw wint, voor Bortolami (links) en Tafi (rechts). © Graham Watson

1-2-3! 24 jaar geleden reden Museeuw en Mapei de tegenstand compleet zoek op weg naar Roubaix

WielrennenDag op dag 24 jaar geleden triomfeerde Johan Museeuw voor het eerst in Parijs-Roubaix. Een bijzondere overwinning met een iconische finishfoto. Drie Mapei-GB-renners die broederlijk samen de aankomst overschrijden, allen met de handen in de lucht. De dominantie van een ploeg was in de ‘Hel’ nooit zo groot.

5 reacties

  • Gertjan Bisschop

    4 jaar geleden
    Correctie: Museeuw won de 100e editie in 2002. Door de oorlogen zijn enkele edities niet doorgegaan. 1996 was wel het honderjarige bestaan van deze prachtige koers maar niet de honderste.
  • gilbert fichet

    4 jaar geleden
    Idem Van Ingrit Seghers, ik heb die koers life gezien en inderdaad de twee Italianen hebben moet wachten van de grote baas van Mapei .mister Paris roubaix zal altijd Roder de Vlaeminck zijn .
  • Jean-Paul Vanden Abeele

    4 jaar geleden
    En wat een respect voor het publiek, zeg dat - heel naïef - zich op een spannende spurt had verlekkerd, … en wat een respect voor de Grootse Gedachte van P. Coubertin, om maar iemand te noemen … jpv
  • Eric Van de Perre

    4 jaar geleden
    De Italianen hebben hem moeten wachten, een zege voor Museeuw dus eigenlijk niet verdiend was. Museeuw heeft dus in fetie 2 x Parijs Roubaix gewonnen ipv 3 x.
  • Alain Hermans

    4 jaar geleden
    Veel wespen in die tijd waardoor renners harder moest rijden om niet met een gesneden brood in hun achterzak te eindigen