Zo maakten Wendy en Dominique in 'Mijn Keuken, Mijn Restaurant' dit verrassend lichte dessert met witte chocolade
Witte chocolade is een calorie- en suikerbom, maar o zo lekker in desserts. Wendy en Dominique demonstreerden in ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ de gulden middenweg: met pastinaak (ook lekker zoet!) bij de witte chocolade wordt hun dessert instant minder suikerig. Geniaal!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
600 g pastinaak, geschild, in blokjes of schijfjes
enkele takjes tijm + extra om af te werken
3 peren
400 ml room
250 ml water
200 g witte chocolade
100 ml melk
1 zakje vanillesuiker
120 g granola
40 g walnoten
1 el cacaopoeder
60 g bloem
1 el fijne suiker
boter
zout
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 160°C. Maal de noten fijn in een blender. Voeg het cacaopoeder, de bloem, suiker en een snuf zout toe en meng alles onder elkaar. Voeg 30 g boter toe en kneed alles met je vingers tot een kruimelachtig deeg. Verdeel het deeg over een ovenschaal en bak de crumble 20 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
2. Schil de peren en snijd ze in blokjes. Bak ze, samen met de tijm, in boter goudbruin. Bestrooi met de vanillesuiker. Bak ze niet té lang, de blokjes moeten nog krokant zijn. Laat afkoelen.
3. Kook de pastinaak gaar in de room met het water. Schep de gare pastinaak met het kookvocht in een blender en mix glad. Smelt de witte chocolade in de microgolfoven of au bain marie en voeg samen met de melk bij de pastinaak. Mix nog even door tot een schuimige massa.
4. Verdeel de gebakken peer over 4 schaaltjes. Schep er de pastinaak-chocolademousse op en werk af met de granola, de cacaocrumble en de extra tijm.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Independer
Autoschade door een onbekende? Dit dien je te ondernemen
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
Vergeet pasta en pizza: de espresso is minstens even heilig voor het Italiaanse volk. Zo heilig dat ze vinden dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hoort te staan. De Italiaanse commissie heeft dat voorstel voorlopig verworpen, tot groot ongenoegen van de Italianen. “De meesten van ons hebben een vaste koffiebar waar we elke dag onze espresso drinken.” -
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
-
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
Na aardappelmelk, sojamelk of amandelmelk vinden we sinds kort in de winkelrekken nog een nieuwe soort: melk van erwten. Al moeten we het plantaardige alternatief voor melk een ‘drank’ noemen. De erwtendrink is beter voor het milieu, maar is ze ook gezond? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de ingrediëntenlijst en geeft antwoord. “Je kan het beter opschuimen dan andere plantaardige dranken.” -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. -
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
Livios
Groen, rood, blauw of geel: richt je dak klimaatvriendelijk in met deze slimme tips
Een plat dak kan zo veel meer zijn dan louter de overkapping van je woning. Als je er een klimaatdak van maakt, kan het namelijk ook deel van de oplossing zijn om de klimaatverandering tegen te gaan - of leefbaarder te maken. Wat dat concreet betekent? Bouwsite Livios vraagt het aan Marc Dillen, directeur-generaal van Embuild Vlaanderen. -
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult