ANP
Volledig scherm
© ANP

Kinderopvang kan in de toekomst meer kinderen opvangen dan vergund

Organisatoren van kinderopvang zullen in de toekomst op dagbasis meer kinderen kunnen opvangen dan het aantal waarvoor ze vergund zijn, “op voorwaarde dat ze op jaarbasis niet boven het toegestane maximale jaargemiddelde van bezetting uitkomen." Dat bepaalt een voorstel van decreet dat de Vlaamse meerderheidspartijen hebben ingediend.

5 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Alsof men zegt: "Je mag 65 rijden waar er een bord van 50 staat". Maar rijd soms ook eens wat trager...
  • Ann gesquiere

    4 jaar geleden
    Ipv gelijktijdigheid op te trekken moet je de onkostenvergoeding van de onthaalouder op trekken om zo en de aantrekkelijkheid van de job te verhogen en zo nog nieuwe onthaalouders te vinden en.ook de kwaliteit van de opvang te verhogen want 6 kinderen.per begeleider is ideaal meer dan 6 kinderen per begeleider is te veel
  • karin sneyers

    4 jaar geleden
    Dus die enkele dagen met een kleiner aantal kindjes mogen ook nog eens volgestopt worden tot acht per begeleidster. In onze buurlanden is dat max zes kindjes. Dat ze daar eens eindelijk werk van maken. Gelukkig heeft onze sector de ADV dagen, dit hou je anders niet vol tot je 67.
  • Jef Van De Plas

    4 jaar geleden
    in plaats van een bedrijfswagen voor het personeel zou men ook een creche per industrieterrein bv kunnen inrichten, gezamenlijk betaald door de bedrijven op dat terrein. Toch eens berekenen ?
  • Luc Soetaerts

    4 jaar geleden
    Niet goed bezig beleidsmakers. Dit aantal vergunde plaatsen wordt toegekend door de oppervlakte van de opvangvoorziening. Voor elk kind wordt er x aantal vierkante meter opgelegd. Hier van afwijken houdt in dat je kind een kleinere ruimte zal hebben. Om het bij het voorbeeld uit het artikel te houden: een opvangvoorziening die vergund is voor 20 kinderen mag er 24 opvangen. Het zal maar net moeten lukken dat jouw kind 4 extra kinderen in zijn groepje krijgt.