Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Steven Van Gucht. © Photo News

Covid-patiënten kunnen twee maanden na herstel toch weer positief testen: “Moeten we wel met een korrel zout nemen”

Wat met de immuniteit? Viroloog Steven Van Gucht bevestigde op de persconferentie dat er grote verschillen bestaan tussen personen in de opbouw van immuniteit tegen het nieuwe coronavirus. Hij zei ook dat ex-patiënten twee maanden na hun herstel nog altijd positief kunnen testen. “Maar erg ziek worden zij er niet meer van”, klonk het.

6 reacties

  • Veronica Voorhelst

    4 jaar geleden
    Er is ook een genetische component
  • Elke Celis

    4 jaar geleden
    Wat een vage "resultaten" weer. Zegt dan toch gewoon "we weten het niet en weten niet wanneer en óf we het ooit volledig gaan weten". Want dat bespaart hardwerkende journalisten heel wat werk en creëert geen vals gevoel van veiligheid.
  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @Christophe Loix Iedereen heeft een mening. De mening van het gewone volk, mensen die totaal geen idee hebben hoe het allemaal in elkaar zit, die doet er niet toe. Mensen als Van Ranst en Van Gucht hebben zoveel meer kennis ter zake. Hun mening is geïnformeerd en van veel meer belang.
  • Christophe Loix

    4 jaar geleden
    Als we de "menignen" van Van Ranst en Van Gucht van de afgelopen maanden bekijken, moeten we vooral die met een korrel zout nemen.
  • Raoul Rouma

    4 jaar geleden
    Maar ik neem U reeds langer met een korrel zout, en soms zelfs met een zak zout. Steeds uw aanzet met positief nieuws om dan dit weer om te buigen naar slecht. Bemoedigend zijn uw conclusies nooit.