BELGA
Volledig scherm
© BELGA

“Bezoek in woonzorgcentra niet verplicht”, zegt Wilmès - Oppositie kritisch: “Wat een gepruts” - Minder dan drie kwart testcapaciteit wordt gebruikt

• De Nationale Veiligheidsraad heeft de huidige coronamaatregelen verlengd tot 3 mei, maar er komen ook versoepelingen. Tuincentra mogen open gaan, en bewoners van woonzorgcentra mogen bezoek ontvangen van één vaste persoon. Grote zomerfestivals mogen niet doorgaan.
• Ons land telt nu 4.440 sterfgevallen door Covid-19. Het aantal ziekenhuisopnames is sinds begin april aan het dalen.
• Wereldwijd zijn meer dan 2 miljoen mensen besmet met het longvirus, zo blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins-universiteit.

185 reacties

  • Anny van Geel

    4 jaar geleden
    verboven jozef die daar aan de top zitten kennen volgens mij geen sikkepik van hoe ze iets moeten oplossen ze spreken zelfs elkaar tegen wel op bezoek een uur later niet op bezoek goed bezig vind ik
  • Norma De Wever

    4 jaar geleden
    Stel je voor als rusthuisbewoner: kamer naast jou krijgt wel bezoek, jij niet, ik zie dat het personeel veel doet om de mensen bezig te houden en te vertroetelen dat mag ook eens gezegd worden, ondertussen wacht ik nog altijd op mondmaskers.
  • Eddy DESMET

    4 jaar geleden
    Wat maakt men toch overal drama's van ! Gebruik uw gezond verstand toch eens … Er wordt gewaagd over een OPTIE. Wie de gezondheid van een bewoner van een rust- en verzorgingstehuis niet in gevaar wil brengen, blijft gewoon buiten en probeert op een andere manier in contact te komen met zijn/haar familielid. Het spreekt voor zich dat men de elementaire regels m.b.t. besmettingsgevaar in acht neemt. Weeral een storm in een glas water !
  • Geert Vlietinck

    4 jaar geleden
    De beslissing om de doe het zelf zaken te openen was goed maar let toch maar op de eerste dagen dat het geen scenario wordt zoals in sommige containerparken.
  • Marc Claes

    4 jaar geleden
    Het was maar een griepje daarna was het paniek! Maskers hebben geen nut nu raden ze het aan maar niet verplicht enz enz de ene spreekt de ander tegen wat of wie moeten wij nu geloven?