Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Kun je meerdere keren besmet raken met het coronavirus?

Oef, gelukkig. U heeft de infectie met het coronavirus gehad. Dus bent u er voortaan tegen beschermd. Toch? Was het maar zo simpel. De laatste tijd vinden wetenschappers steeds meer aanwijzingen dat je misschien meerdere keren besmet kunt raken met het coronavirus – al weet niemand precies wat dat betekent.

16 reacties

  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    Natuurlijk, maar niet voor zorgpersoneel. Daar is volgens Sciensano geen immuniteit-test voor nodig. Deze moeten aan het werk blijven, wie zou anders het echte werk bedsite wel doen? De gezondheid van zorgpersoneel is niet zo belangrijk. Iedereen op straat die ons kent neemt serieus afstand maar indien ze ziek zijn moet je er toch staan voor hen. Van een knelpuntberoep gesproken. Je durft zelfs je eigen ouders en grootouders niet meer bezoeken als zorgpersoneel en je moet ze al dikwijls missen..
  • Jean Gobin

    4 jaar geleden
    zolang er geen vaccin is gaat dit een groot probleem blijven ...
  • robrecht Peeters

    4 jaar geleden
    nu nog moeilijk in te beelden maar dit virus kan de mensensoort van de aarde doen verdwijnen. Men stelt zich zulke rampen steeds in de toekomst voor zoals een bijvoorbeeld een meteoriet inslag maar het kan nu aan het gebeuren zijn. Lopen op 16.4.2021 hier nog mensen rond? met dit virus is dit niet zo zeker rekening houdend met al de andere ziektes welke dan terug vrij spel krijgen .
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Het virus is helaas nog geen jaar bekend voor de mens en wetenschap. Dat zorgt ervoor dat men nu vanaf 0 moet beginnen onderzoeken. Op nog geen jaar tijd, is bekend dat het een zoönotisch virus is en er drie stammen bekend zijn.. Er zijn duizenden vira met elks hun familie/orde en elks hun eigenschap. Helaas zijn niet alle vira hetzelfde, dus met antilichamen kom je er niet altijd.
  • De Waen Luc

    4 jaar geleden
    Men wist reeds in 20015 van de combinatie SARS en de HIV receptors...