Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Fietsersbond vraagt herverdeling publieke ruimte, nu én post-corona

De Fietsersbond vraagt een herverdeling van de publieke ruimte in deze coronatijden en erna. Dat meldt de organisatie woensdag in een persbericht. Volgens haar is de publieke ruimte niet eerlijk verdeeld en hebben fietsers meer ruimte nodig. 

20 reacties

  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    Als men fietspaden zou aanleggen die minstens even goed zijn als autowegen zou je nog weinig fietsers op de autoweg vinden. Maar als je regelmatig fietst ondervind je hoe slecht sommige fietspaden zijn onderhouden en hoe slecht ze zijn aangelegd. Soms lijkt het voldoende om bij 'n karspoor 'n plaat te zetten "fietspad" om er 'n fietspad van te maken.
  • Roger Van den Bergh

    4 jaar geleden
    Ik kan de bemerkingen van Patrick Vanherberghen volledig onderschrijven. De voetgangers worden meer en meer in de hoek geduwd. Op de fietspaden, die eveneens wandelpaden zijn, is de arrogantie van sommige fietsers enorm. Het gelijktijdig gebruik van de fietspaden door de speedpedelecs is ook om (zware) ongevallen vragen. Zorg ervoor dat voetgangers en fietsers hun eigen beddding/ voetpad hebben.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Er zijn ongetwijfeld plaatsen waar het beter kan. zowel voor voetgangers als voor fietsers. Maar men moet de situatie van tijdens de lockdown niet als uitgangspunt nemen.
  • philippe dusablon

    4 jaar geleden
    elke fietser die op de rijweg rijdt ipv het fietspad, dezelfde rijtaks laten betalen als van een wagen, zij nemen er even veel plaats in.
  • Carolus Vif

    4 jaar geleden
    chris daar is een goede remedie tegen je gaat ervoor rijden en remt dan zo hard je kan rijden ze in je gat dan betalen ze de reparatie van je auto , verhaal hebben ze niet ook een fietser moet kunnen stoppen voor een hindernis