Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Formule 1 ook zonder publiek een rondreizend circus van zo’n 1.000 man

Formule 1De Formule 1 overweegt races zonder fans om het wereldkampioenschap te redden. Maar ook zonder volk op de tribune blijft F1 een immens reizend sporttheater. Deze krant deed een grove schatting hoeveel mankracht noodzakelijk is om een grand prix überhaupt te organiseren.

4 reacties

  • Peter Cordy

    4 jaar geleden
    Bij de FIA hebben ze het nog altijd niet begrepen, mensenlevens gaan steeds voor op de centen, de kans dat er uberhaupt nog geraced gaat worden dit jaar wordt met de dag onwaarschijnlijker, breng zo snel mogelijk duidelijkheid dat dit jaar het WK geschrapt wordt, ze kunnen volgend jaar met deze auto's beginnen te racen, hopelijk kan het dan wel weer ?
  • kurt jansens

    4 jaar geleden
    Stop die milieu vervuilende onzin toch eens. Toertjes rijden in auto's en de eerste is de winnaar. Wat is de mensheid daar mee vooruit ?
  • Ludwig Verheyden

    4 jaar geleden
    De vraag is ook of je het kan verantwoorden om een uitgebreide medische staf op te vorderen tijdens een race weekend. Het gaat dan meestal om mensen die maanden in de weer zijn geweest om hospitalen draaiende te houden en dan in één van hun eerste vrije weekends opnieuw aan de slag moeten voor een F1 race. Dit geldt uiteraard voor alle evenementen maar in F1 is de groep medici wellicht vrij talrijk.
  • Paul De Mol

    4 jaar geleden
    En als er een corona-geval optreedt, dan zit heel het circus vast in quarantaine.