ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Belgische Vereniging van Artsensyndicaten vraagt verdubbeling loon artsen in woonzorgcentra

De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) wil het loon van artsen in woonzorgcentra tijdens de duur van de coronapandemie minstens verdubbelen. Dat vraagt het BVAS in een brief aan Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V). 

19 reacties

  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Ja zeg. Verdienen de artsen nog niet genoeg ? Verdubbelen is ten eerste een groot woord, dat betekent plus 100 % en ten tweede zou in de eerste plaats het verzorgend en verplegend personeel gerust een loonsverhoging van 30 % mogen krijgen, dan zouden ze nog maar normaal betaald worden voor hetgeen ze allemaal moeten presteren.
  • bert pare

    4 jaar geleden
    Dat is geen kaakslag maar een knock-out voor al die andere zorgverleners in die woon zorg centra die dezelfde risico's lopen tegen een fractie wat artsen nu al verdienen.
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    En de échte zorgverleners krijgen niets van bonussen !
  • Kris Tyteca

    4 jaar geleden
    Waarom halveren ze het loon niet van de verpleegkundigen om het loon van de artsen te kunnen betalen. Geweldig idee. Wij verpleegkundigen en verzorgende zijn immers aangeboren immuun. En wij hebben gekozen om risico’s te nemen voor een schamel loon.
  • Nadine Abe

    4 jaar geleden
    Gaan Jullie dan de lonen van verpleegkundigen , zorgkundigen , keukenpersoneel en onderhoudspersoneel ook verdubbelen heren .