Vlaams onderwijsminister Ben Weyts
Volledig scherm
Vlaams onderwijsminister Ben Weyts © BELGA

Weyts wil volgende week zelf met datum voor heropening van scholen komen, advies van virologen niet langer “zaligmakend”

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) wil volgende week met een datum voor de heropening van de scholen komen. Dat moment wil hij zoveel mogelijk afstemmen met de andere gemeenschappen.

273 reacties

  • anja swers

    4 jaar geleden
    Als leraren een extra weekje moeten delibereren in juli ondanks dat ze al heel hard gewerkt hebben. Krijgen onze verplegers die dag en nacht werken dan ook 2 maand verlof ?? Ik heb altijd in de privé gewerkt met 3 weken verlof op 365 dagen. 45 jaar lang. Onderwijs aub help de leerachterstand op te lossen.
  • kevin dyzers

    4 jaar geleden
    Kinderen hebben minder risico om ziek te worden. Dus volgens mij kan de school perfect open. Het zal wat zoeken zijn voor de gepaste regels. Als kinderen goed ingelicht zijn wat wel en niet kan, kun dit mogelijk zijn. Daarbij denk ik dat kinderen meer afstand houden dan sommige volwassen. De kinderen begrijpen meer dan we denken. Hun ontwikkeling staat voorop. En nee ik ben geen leerkracht, ( Ik sta aan de eerste lijn als verzorgende, weet dus wat het is).
  • Henri Vancaneghem

    4 jaar geleden
    Die zal het wel beter weten is alleen bezig met zijn ambitie voor de verkiezingen
  • Michel Meskens

    4 jaar geleden
    Voort moeten de mensen 1.5m van elkaar staan. Hij gaat hier 600 a 800 kinderen bij elkaar steken . Begrijp wie begrijpen kan.wat met de meeste kinderen dat met openbaar vervoer naar school gaan die niet anders kunnen. Lekker de bussen goed vol steken
  • Lea Bosmans

    4 jaar geleden
    Scholen open vind ik een gevaar voor de kinderen . Heeft hij ook kinderen of niet . In vind het niet verantwoord dat de scholen terug open gaan punt uit . Wij mogen onze kinderen en kleinkinderen niet bezoeken en meesters en juffrouwen wel dan . Waar gaat dit naartoe denk AUB aan de kinderen AUB