© Photonews

Prins Harry openhartig over de dood van zijn moeder

Volgend jaar is het twintig jaar geleden dat het noodlottige ongeval waarin prinses Diana was betrokken zich voordeed. Dat zijn voor prins William en Harry twee decennia opgroeien zonder hun moeder. Die laatste heeft tijdens een liefdadigheidsbijeenkomst verteld dat hij spijt heeft dat hij al die jaren niet over zijn verlies heeft gepraat.

flb

Op 31 augustus 1997 overleed prinses Diana bij een auto-ongeluk in Parijs, terwijl Harry toen pas twaalf jaar oud was. Hij heeft er spijt van dat hij tot voor drie jaar haast nooit over de dood van zijn moeder heeft gesproken, zei hij tijdens een bijeenkomst in Kensington Palace van Heads Together. Dat is een liefdadigheidsorganisatie die inzet op geestelijke gezondheidszorg. Het was voormalig voetballer Rio Ferdinand die zelf zijn vrouw verloren is die de prins vroeg naar zijn ervaring met het verlies.

"Weet je, ik heb er heel veel spijt van dat ik er nooit over praatte", zei hij. "Het is ok om te lijden, maar zolang je er over praat is het geen zwakte. Zwakte is net wanneer je een probleem hebt, je het niet herkent en het niet probeert op te lossen." Zijn woorden noopten de aanwezigen aan om zelf ook over hun verlies te praten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER