Een verpleger communiceert met een coronapatiënt in een ziekenhuis in Cinisello Balsamo, nabij Milaan.
Volledig scherm
Een verpleger communiceert met een coronapatiënt in een ziekenhuis in Cinisello Balsamo, nabij Milaan. © Photo News

Wereldwijd meer dan 140.000 doden door het coronavirus - Dodentol in Italië laagste sinds zondag - Oostende denkt na over ‘strandpas’

• In 24 uur tijd werden er 417 nieuwe overlijdens in ons land gerapporteerd. Bekijk hier het overzicht van de nieuwe cijfers.

• De Nationale Veiligheidsraad heeft de huidige coronamaatregelen verlengd tot 3 mei, maar er komen ook versoepelingen. Zo mogen bijvoorbeeld tuincentra open gaan.

• De Vlaamse regering laat geen bezoek toe in woonzorgcentra.

• In de VS is een nieuw record van het aantal doden opgetekend. Op 24 uur tijd vielen 2.569 doden.

164 reacties

  • Leon Dendoncker

    4 jaar geleden
    Het is te hopen dat het virus rap verdwijnt, men zou het alleen al oplopen van het gejammer van al diegene die de vergelijking maken met overlijdens in de andere landen, weet iemand hoe ze daar TELLEN. Wel afkomen met correcte cijfers, als je ze al hebt.
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Een quarantainepas voor de burger of een werkpas voor iedereen in de essentiele sectoren waarmee men zelf voorrang krijgt in de winkels (aparte kassa). 1 Quarantainepas per gezin. slechts 1 gezinslid kan deze gebruiken om voedingsmiddelen te halen, de rest binnen.
  • Bart De Graeve

    4 jaar geleden
    Men had natuurlijk direct alle 65 plussers volledig moeten isoleren. Niet alleen de rusthuizen maar ook zij die zelfstandig wonen. Als je die 20 procent van de bevolking kan beschermen, kan je veel meer vrijheden geven aan de personen buiten de risicogroep.
  • Steve Verwimp

    4 jaar geleden
    Meer dan 6.000.000.000 mensen op deze aardkloot. 2.450.000 zijn besmet geraakt door covid-19. Dat is (als ik juist ben) 0.036% van de wereldbevolking.145.000 zijn aan covid-19 gestorven. Dat is net geen 15% van de besmette mensen die eraan sterven. Dat is net geen 0,0025% van de wereldbevolking die ten gevolge van covid-19 sterven. De mensheid is echt wel met uitsterven bedreigd door die ziekte.
  • PETER PERMENTIER

    4 jaar geleden
    Een land Belgie met 12 miljioen inwoners heeft meer besmetting gevallen en heeft 20x meer doden dan een land met 56 miljioen inwoners, die van dag een de mond maskers verplichten en de 1,5meter afstand verplichte met mond maskers aan de economie is er blijven draaien, men kon er reizen en nu nog, enkel de 1,5 meter afstand is geen verplichting meer maar de mond maskers wel, in dit land zijn de maskers weg gelachen zelfs deze morgen nog, en nu plots 8 hr later zijn maskers een noodzaak geworden?