Vreemde crash met Franse wagen in Oudsbergen: schoten gehoord, hulzen aangetroffen

© CN

Op de rotonde van het Jef Diddenkruispunt in Opglabbeek (Oudsbergen) is donderdagochtend een wagen op een rotonde gecrasht. In het voertuig bevonden zich kogels of kogelhulzen. De politie CARMA deed de vaststellingen van het ongeval aan de rotonde. Er vond ook een uitgebreid sporenonderzoek plaats. Intussen is ook een wapendeskundige aangesteld.

Rond 4 uur botste een voertuig met Frans kenteken tegen een verkeerslicht. De Fiat Bravo kwam door de klap op zijn dak terecht. Een getuige merkte na de crash meteen enkele verdachte handelingen en hoorde mogelijk ook een geweerschot. In het voertuig lagen kogels of kogelhulzen.

De twee inzittenden sloegen op de vlucht. De politie van de zone CARMA kon ter plaatse niemand meer aantreffen. Het is niet duidelijk of er bij de crash iemand gewond raakte. Het parket van Limburg stuurde een verkeersdeskundige, een speurhondengeleider en een wapendeskundige naar de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. De mensen van de technische en wetenschappelijke politie van de federale politie deden een uitgebreid sporenonderzoek.

Mogelijk is er een link met een schietincident kort daarvoor in Zonhoven, maar die informatie kon de politie niet bevestigen. Rond 3.30 uur werden bewoners van onder meer de Daalheide en Elstrekenweg in Zonhoven opgeschrikt door twee of drie reeksen schoten. De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft in Zonhoven vaststellingen gedaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen