Een inwoner van Peking laat zijn groene code scannen.
Volledig scherm
Een inwoner van Peking laat zijn groene code scannen. © EPA

China wil coronavirus onder controle houden met app: zo werkt het

Vierenhalve maand na het opduiken van de allereerste patiënt lijkt het nieuwe coronavirus in China onder controle. De lockdownmaatregelen worden beetje bij beetje opgeheven en cruciaal om een nieuwe uitbraak te voorkomen is volgens de Chinese overheid een systeem met digitale QR-codes. De kleur bepaalt je bewegingsvrijheid en gaat van groen over oranje tot rood.

8 reacties

  • freddy vandercruyssen

    4 jaar geleden
    aan allen die hier al verklaren zo'n app niet te zullen gebruiken, het gaat niet alleen om uw gezondheid maar deze van al uw medeburgers. UW provider kan u nu ook al volgen,..En misschien de weigeraars van een code rood voorzien..zal dan rap gedaan zijn met het typisch Belgisch a sociaal gedrag
  • Marcus Vertongen

    4 jaar geleden
    Gene app op mijn gsm, desnoods doe ik hem weg en neem terug een vaste lijn.
  • Filip De Ridder

    4 jaar geleden
    Wat als je geen smartphone hebt? Of de app niet wil of kan (verouderd OS) installeren? Automatisch code rood en dus quarantaine? Dergelijk systeem lijkt me enigszins discriminerend voor minder gegoede mensen. Of gaat vadertje staat in dat geval de smartphone met data abonnement ter beschikking stellen?
  • Ward Berden

    4 jaar geleden
    Ze kunnen je niet verplichten, maar geen code staat dan ook gelijk aan quarantaine. Er zijn wat haken en ogen aan, maar zo kun je tenminste vermijden dat een hele bevolking wordt opgesloten voor de bescherming van een kleine groep kwetsbaren
  • Johan Streulens

    4 jaar geleden
    En wat met mensen "digitaal" uit de boot vallende? Ouderen, gehandicapten, armoede.. (verouderde toestellen..) om er een paar te noemen. Het wordt complexer dan gedacht. Of je sluit 1/3 van de bevolking "totaal" in de boeien. Verhongerend..