Jan Jambon.
Volledig scherm
Jan Jambon. © Photo News

Mogelijk toch “genuanceerdere” beslissing voor kleine festivals

De Nationale Veiligheidsraad besloot gisteren dat er geen massa-evenementen mogen worden georganiseerd tot en met 31 augustus. Maar die maatregel geldt enkel voor grote festivals, liet Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vandaag weten in de commissie Cultuur van het Vlaams Parlement.

25 reacties

  • Patrick Peeters

    4 jaar geleden
    Iedereen gelijk voor de wet vind ik, wanneer de maatregel van 1.5m afstand van elkaar niet gerespecteerd kan worden. Hoe ga je dan een evenement veilig organiseren? En een bloemenzaak bv moet dicht blijven. Waar is de logica?
  • Eric Urkens

    4 jaar geleden
    Als in Nederland al de winkels open kunnen, mensen kunnen gaan vissen enz dan moet dat hier onder de juiste omstandigheden ook kunnen.
  • Ben Vandevenne

    4 jaar geleden
    Vergeet het maar. Dankzij de stormloop op de tuincentra en DHZ vanaf morgen, krijgen we binnen enkele weken een tweede golf die onze zomer volledig zal verpesten.
  • Erwin De Meyer

    4 jaar geleden
    Altijd dat getalm , schoorvoetend toegeven dat het niet kan. Hebben die nu echt niet het lef om te zeggen sorry dit jaar niets meer. Groot of klein. Om de belastingen te verhogen hebben ze meer moed.
  • geert cortenbosch

    4 jaar geleden
    De kleine festivals mogen zeker doorgaan, want daar komen geen buitenlanders op af. De grenzen blijven nog enkele maanden dicht, dat is ook de enige reden waarom grote festivals worden afgeschaft. De corona pandemie is nog enkel gevaarlijk in rusthuizen en woonzorgcentra, niet meer bij de gewone bevolking hoor.