Afdelingen intensieve zorg houden rekening met kleine piek door paasweekend

© Photo News

De afdelingen intensieve zorg houden rekening met een kleine piek van het aantal nieuwe patiënten door een lakse houding van de bevolking tijdens het paasweekend. Dat zegt Geert Meyfroidt, voorzitter van de Belgische vereniging voor Intensieve Geneeskunde donderdag. Aangezien de incubatietijd zo’n tien tot veertien dagen bedraagt, wordt een kleine piek volgende week verwacht.

adm

Tijdens het paasweekend zouden meer mensen zijn buitengekomen en zouden er zich dus ook meer besmettingen met het coronavirus hebben voorgedaan. Om die reden maken de afdelingen intensieve zorg zich aldus op voor een kleine piek in het aantal opnames.

Volgens de officiële cijfers van Sciensano zijn donderdag 16 april 1.182 bedden op intensieve zorg ingenomen die zijn voorbehouden voor patiënten met COVID-19. “Er is nog genoeg reserve, maar dat kan heel snel teruglopen”, aldus Meyfroidt.

Het aantal ziekenhuisopnames is bovendien aan het dalen. Omdat patiënten langer op intensieve zorg liggen, zo’n drie weken of langer, zal het aantal daar met grote vertraging pas beginnen dalen, verduidelijkt Meyfroidt nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen