Viroloog Anders Tegnell verklaart uit waarom het Zweedse beleid volgens hem wél werkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Anders Tegnell verklaart uit waarom het Zweedse beleid volgens hem wél werkt. © AFP/Reuters

Zweedse Marc Van Ranst verdedigt corona-aanpak zonder lockdown: “Grootste verschil is dat we maatregelen nemen die we wél nog maanden kunnen aanhouden zonder schade aan onze maatschappij”

Landen van over de hele wereld hebben hun burgers verplicht om thuis te blijven zodat de corona-uitbraak kan ingedijkt worden. Maar dit heeft natuurlijk ernstige gevolgen voor de (wereld)economie. Zweden heeft de coronacrisis anders aangepakt. Het land doet een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van de Zweden zelf om de verspreiding van het virus in te dammen. En ondertussen blijft de economie wél draaien. Viroloog Anders Tegnell legt uit waarom het Zweedse beleid volgens hem werkt en indien nodig maandenlang kan aangehouden worden. Wat niet kan gezegd worden van een volledige lockdown in andere landen.

57 reacties

  • vandekempen bart

    4 jaar geleden
    zweden is het te volgen voorbeeld. want het virus gaat hier nog zeker een jaar rondwaren en je kan niet ons gans leven en de economie een jaar stilleggen.
  • Walter Willaert

    4 jaar geleden
    Waarom praat niemand over het feit dat Belgie na Spanje de meeste besmettingen per duizend inwoners heeft? De lockdown werkt gewoon niet.
  • Louis Meeus

    4 jaar geleden
    België is veel dichter bevolkt dan zweden. Een heel andere situatie.
  • Philippe Herbosch

    4 jaar geleden
    "Het land doet een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van de Zweden zelf om de verspreiding van het virus in te dammen." Hallo lockdownfeestjes?
  • Steven-Acuna Snijjckers

    4 jaar geleden
    Zweden heeft het verstandigst gereageerd met deze Chinese Virus en zal hoogstwaarschijnlijk er best uitkomen. Gelukkig kunnen ze rekenen.op een intelligente en rationele viroloog die hin de weg toont om uit deze benarde sitiatie te geraken zonder te veel schade aan de economie en het dodencijfer