Digitale energiemeters.
Volledig scherm
Digitale energiemeters. © BELGA

Hogere energiefactuur dreigt bij snellere uitrol digitale meters

De Vlaamse energieregulator VREG adviseert de Vlaamse regering om de digitale meters sneller uit te rollen dan gepland. Dat zou wel leiden tot hogere kosten voor de distributienetbeheerders, en dus mogelijk ook voor de eindklant. Al gaat het maar om een beperkt bedrag.

32 reacties

  • Jo Nijs

    2 jaar geleden
    een beter zicht ?? ik heb een analoge meter maar heb zelf een digitaal uitleesbare vermogenmeter erachter gezet. ik weet meer dan wat ik met een digitale meter zou weten !
  • Jens Kerckhof

    4 jaar geleden
    Waar blijven die waterstofpanelen zodat we decentraal kunnen produceren?! Dat de grote verbruikers als bedrijven die slimme meters installeren. Voor kleine verbruikers is dit een overbodige kost en levert weinig meerwaarde.
  • Walter Ww

    4 jaar geleden
    Hoe kan je energie besparen met die meter, eerst geld investeren , die zijn nog niet afgeschreven op moment dat ik gestorven ben. Volg al een 20 jaar mijn verbruik op van electriciteit, gas en water per maand. Heb zonnepanelen, die niet zullen vervangen worden met hun nieuw systeem van meters. Warm water via zonnecollector is in mijn geval 48 jaar afschrijven. Ben 65 jaar, dus niet gedaan. Denken zij dat wij dom zijn ?
  • Benny Bertrant

    4 jaar geleden
    Spijtig dat men de vervangers voor deze meter niet kan buitenhouden of van uw eigendom omdat ze u anders afsluiten voor voorziening van elektriciteit. Mijn meter is in goede staat, vervangen nog geen 8 jaar geleden, en mijn verbruik dat ken ik ook wel en ik hoef gene uitleg voor besparingen. Geld geld en nog eens geld dat is wat dat telt bij de leveranciers.
  • Benny Raes

    4 jaar geleden
    Ze hebben een monopoly-positie en de netgebruiker kan daar tegen niks doen. Ze gaan hun machtspositie en hun voordelen nooit opgeven. Integendeel. Met de digitale meter zal die nog verder uitbreiden Onze politici die eveneens in die raden van bestuur zitten, keuren dat met hun mandaatpenningen natuurlijk goed, alhoewel het overgrote deel het verschil niet kent tussen Ampére en Volt. Vertegenwoordigers van het volk? Laat me niet lachten!