De Brusselse Nieuwstraat.
Volledig scherm
De Brusselse Nieuwstraat. © Photo News

Brusselse regering maakt nu al 300 miljoen euro vrij voor economische maatregelen

De Brusselse regering heeft vandaag beslist om haar economische steunmaatregelen verder uit te breiden. Onder meer immobiliënkantoren, krantenwinkels, kleine zelfstandigen zoals tandartsen en kinesisten, maar ook taxichauffeurs en stadslandbouwers kunnen nu rekenen op financiële hulp. In totaal bedraagt het Brusselse budget van de steunmaatregelen nu 300 miljoen euro.

4 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Ian,ik vermoed dat veel grote bedrijven hun miljarden hebben weggestoken in belastingsparadijzen.Het zou hun sieren NU de kans te grijpen om hiermee te investeren in groene economie en werkbaar werk zodat IEDEREEN een kans krijgt op een gewoon leven zonder financiele zorgen en een herstel van onze planeet.
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Ik kan echt niet begrijpen dat bedrijven, zelfstandigen, tandartsen (!), ... niet in staat zijn om een paar maanden financieel te overbruggen. Als kleine ondernemer, kan ik het makkelijk een half jaar (en langer) uithouden zonder in de problemen te komen. Ik vraag dan ook bewust geen enkele vorm van steun aan, zelfs geen uitstel van belastingen en rsz. Het betekent dat een pak bedrijven ondergekapitaliseerd is en dus onvoldoende rendabel. Of er is teveel in de eigen zakken verdwenen.
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Makkelijk spreken voor Brussel, de factuur wordt toch door de Vlamingen betaald.
  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    2, misschien 3 maanden voir sommige bedrijven stilstand. Waar zijn die bedrijven dan gebleven met de winsten uit de gouden jaren? Nooit reserve pot aangelegd? Bedrijf niet gerund ‘als een goede huisvader’? Waarom moet dd belastingbetaler hier dan weer voor opdraaien?