Trump tijdens een evenement in het Witte Huis ter ere van truckers in het land eerder op de dag.
Volledig scherm
Trump tijdens een evenement in het Witte Huis ter ere van truckers in het land eerder op de dag. © AP

“Trump stelt voor dat staten economieën in drie fasen heropenen”

De Amerikaanse president Donald Trump zal donderdagavond nieuwe richtlijnen bekendmaken over het heropenen van de Amerikaanse economie te midden van de coronaviruspandemie. Delen van de richtlijnen zijn donderdag uitgelekt en onthullen een driefasenplan, melden Amerikaanse media.

3 reacties

  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    De Amerikanen zijn in het algemeen zeer gelovig, dus, kerken open en critici de wind uit de zeilen genomen. Restaurants mogen open, dus al zijn hotel-Restaurants en golfclubs met restaurants kunnen weer geld verdienen. Filmzalen open, hier ontbreekt me de logica. En, hij schuift de verantwoordelijkheid door naar de Gouverneurs. Op die manier krijgt zijn 'full authority' geen deuk in geval er iets misloopt.
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Eerst brullen dat hij als president de baas is en dan de hete aardappel doorschuiven, Typisch Trumperiaans, wat hij duidelijk heeft doen verstaan: de beurs is belangrijker dan de Amerikaanse burger en van dat chequeske (waar hij zijn naam op liet zetten!) dat wordt uitgedeeld is voor hem gewoon verkiezingsstunt om zich te promoten met belastingsgeld
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Trump baseert zich op 'data' en in eenzelfde adem beweert hij dat New York foute data deelt. President van de schone schijn. Hopelijk voor de Amerikanen is het uit met de pret, niemand heeft behoefte aan een goed nieuws show als de feiten anders zijn en voorzichtigheid geboden is. Trump en zijn kornuiten vanuit hun gouden troon zullen niet geslachtofferd worden.