Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Fiets veel vaker gebruikt voor recreatief verkeer

Vlamingen gebruiken tijdens deze coronacrisis de fiets opvallend vaak voor vrijetijdsverplaatsingen en om boodschappen te doen, vooral tijdens het weekend. Dat blijkt uit een enquête van mobiliteitsclub VAB.

5 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Uiteraard! Met de motor en het paard, het skateboard en nog andere vervoermiddelen lag je nog niet op de baan, logisch dan ook dat de fiets piekt. Hier moet je geen professor voor zijn. Je moet enkel... juist tellen, hahaha!
  • Maartje Nieuwboter

    4 jaar geleden
    Veel fietsers maken misbruik van.de situatie. Iedereen kent er wel zo enkele die de redenering volgen van "Als ik niet met de auto een koffietje mag gaan drinken bij tante Germaine, dan ga ik wel met de fiets. Die houden ze toch niet tegen".
  • Albert Hendrix

    4 jaar geleden
    Vrije tijd uitstappen? Boodschap is toch blijf in uw kot.Als ge een verplaatsing maakt met uw auto kun je niemand besmetten en dat mag niet.
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    Moet een onderdeel van mijn fiets vervangen "fietswinkels gesloten" nachtwinkels mogen openblijven tot 22h, waar is de logica
  • Liliane Coeckx

    4 jaar geleden
    Inderdaad veel fietsers en wandelaars afstand houden dat is er niet bij hoor. Grote families allemaal ,controle is er toch niet dat is er alleen voor de auto's. Ik voel me de enige gek die nog in z'n kot blijft.