Archiefbeeld, Volkswagen.
Volledig scherm
Archiefbeeld, Volkswagen. © REUTERS

Europese autoverkoop ruimschoots gehalveerd door coronapandemie

De Europese autoverkoop is in maart gekelderd onder invloed van de coronapandemie. Er werden in de Europese Unie 567.308 nieuwe personenwagens ingeschreven, ruim 55 procent minder dan in maart vorig jaar. Dat heeft ACEA, de koepel van Europese autoconstructeurs, bekendgemaakt.

7 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Met zo een uitleg krijgt het kind altijd een naam. Er worden binnenkort meer wagens geproduceerd dan nodig zal zijn. Bij thuiswerk ben je goedkoper zonder :-)
  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    eigenlijk goed dat ze dit eens meemaken, zullen dan beginnen wakker worden van de eisen van de klant en niet hun economische groei! Zullen ook merken dat de autoverkoop fameus zal dalen, niet alleen door de vele onnozele LEZ's, maar ook daar mensen hun geld meer gaan spenderen aan echte levensbelangrijkere dingen dan een auto met veel toeters en bellen aan een te hoge prijs! En zeker dienen E-brolautogedoe!
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Ze verkopen zoveel vanwege subsidies aan salariswagens en leasingbedrijven. Dat ze eens stoppen met die onzin dan kunnen de belastingen voor iedereen omlaag.
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Dat is pas positief nieuws.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Heel die economie is op fake ,als het maar verkoopt "normaal" maar wat is normaal ,ze vinden constant wel redenen om een mens om de 3 jaar een nieuwe wagen door de strot te rammen maar als het allemaal "normaal "zou gaan was de verkoop zo gehalveerd ook zonder corona ,want corona is de reden niet maar wel de net genoemde regeltjes en uitvluchten om de verkoop hoog te houden.Overconsumptie maatschappij tot en met.