thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

“Risico dat toename van Belgische staatsschuld permanent blijft”

Door de coronacrisis zal de Belgische overheidsschuld fors toenemen in 2020. Volgens Moody's bestaat het risico dat die toename permanent zal blijken, zo blijkt vrijdag uit een update van de kredietbeoordelaar.

21 reacties

  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    Beseft nu eigenlijk niemand dat deze schulden opbouw het rechtstreeks gevolg is van FIAT geld en politieke macht? Beide machten zitten samen om aan de macht te blijven. Ofwel politiek en financiele connecties doorknippen (wat in praktijk onmogelijk zal zijn) ofwel overstappen op een volledig gedecentraliseerde munt die op voorhand door protocol monetair geregeld is (zoals Bitcoin en of andere crypto munten).
  • Albert Achten

    4 jaar geleden
    Dat ze de rekening van coronavirus aan China voor schotelen Zij zijn verantwoordelijk voor dat virus komt van bij hen.
  • leppens victor

    4 jaar geleden
    Ze hebben nog nooit anders gedaan dan het geld door deuren en vensters weg te gooien,als het even kan aan ,,prestigevolle,,instellingen om hun nutteloos bestaan riant te laten vergoeden in de toekomst. mvg.
  • Rene Van houdt

    4 jaar geleden
    Je moet het lef hebben om voor eigen deur eerst op te ruimen, weet de rotzooi uit het verleden opkuisen, maar daar zijn telkens vergeten voor eigen blauwe deur op te ruimen, want opgeruimd staat netjes. Van de slogan wij zijn doeners is nog helemaal niets in orde gekomen, mevr. Rutten, maar die zie je voorlopig niet meer hé. Met andere woorden blauw maak plaats voor zij die het wel menen met de burger.
  • luc willems

    4 jaar geleden
    De staatsschuld is een grote chaos , in tijden dat het goed gaat smijten ze alles over de balk en drupt hun baard van het vet door in de vetpotten te likken . Jan modaal moet in de citroenpers terwijl zij de big spender uithangen .