Jonge verdachten plegen brutale home invasion: bewoners bedreigd met vuurwapen

De Antwerpse politie heeft vijf mannen opgepakt die op 1 april een gewelddadige home invasion pleegden. In het holst van de nacht vielen ze binnen in een appartement in de Seefhoek. De drie bewoners werden bedreigd en geslagen. Drie meerderjarigen werden aangehouden, twee minderjarigen staan onder huisarrest.

jtp

Rond twee uur ’s nachts drongen vier mannen van 17, 18, 19 en 21 jaar binnen in een flat in de Lange Van Sterbeeckstraat. Ze hadden een vuurwapen, een beitel, een schroevendraaier en een hamer bij waarmee ze de bewoners van het appartement, een man van 64 en zijn zonen van 22 en 16 jaar, bedreigden en sloegen. “De overvallers gaven aan dat ze op zoek waren naar een grote som geld die zich vermoedelijk ergens in de woning bevond”, aldus de Antwerpse politie.

De jongste zoon kon snel de hulpdiensten verwittigen, waardoor de politie al na enkele minuten ter plaatse was. “Vier daders konden ter plaatse worden gearresteerd. De vijfde, die op de uitkijk stond als chauffeur, kon later worden ingerekend”, klinkt het. De onderzoeksrechter heeft drie meerderjarige verdachten aangehouden. Ook de twee minderjarigen werden voorgeleid, maar door plaatsgebrek in de gesloten jeugdinstelling kregen ze van de jeugdrechter huisarrest.

De slachtoffers kwamen er uiteindelijk met lichte verwondingen van af. De vader was een dag werkonbekwaam, de oudste zoon drie dagen. “Het onderzoek is in handen van de lokale recherche. De speurders wensen ook de interventieploegen en de mobiele eenheid te bedanken voor de degelijke samenwerking in dit dossier”, deelt de politie nog mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen