© Kris Hossey

Eenrichtingsverkeer op trappen Antwerpse fietstunnel, lift voetgangerstunnel sluit in weekend

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) neemt maatregelen na de drukte van afgelopen weekend in de voetgangers- en fietserstunnel: op de trappen in de fietstunnel wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd en er komt verhoogd toezicht. De lift van voetgangerstunnel gaat dicht in het weekend. Daarnaast roept het agentschap nadrukkelijk op om ook bij mooi weer zo veel mogelijk te ontspannen op eigen oever, zo blijft de tunnel vlot bereikbaar voor de essentiële verplaatsingen.

ph

Afgelopen weekend was het een drukte van jewelste in de fietskoker van de Kennedytunnel en in de Sint-Annatunnel. Het mooie weer verleidde veel Antwerpenaren om te voet of met de fiets naar de andere oever te trekken. Dat zorgde voor wachtrijen aan en in beide tunnels.

Agentschap Wegen en Verkeer doet een oproep aan iedereen om te helpen de tunnels open te houden voor wie ze het meest nodig heeft. “Gebruik de tunnels dus niet voor niet-essentiële verplaatsingen. Ik vertoef op eigen oever, dat moet het motto zijn.”

© Dirk Kerstens

Maatregelen

** Daarnaast komen er maatregelen. De Kennedytunnel (fietserstunnel) blijft open en de liften blijven in werking maar op de trappen wordt alleen eenrichtingsverkeer tunneluitwaarts toegelaten. Je kan de trap dus alleen gebruiken als je de tunnel uit wil. Hierdoor treedt de lift op als filter en wordt het aantal gebruikers in de tunnel mondjesmaat toegelaten. Dit betekent ook dat er veel minder wachtrijen zullen zijn in de tunnelkoker zelf. AWV zal de nodige signalisatie voorzien en in de weekends bewakingsagenten plaatsen.

** De lift van de Sint-Annatunnel (voetgangerstunnel) op rechteroever wordt op de drukste momenten, met name tijdens de weekends van 10u ’s ochtends tot 19u ’s avonds, buiten werking gesteld. Deze maatregel komt er vanuit de vaststelling dat het grootste probleem met social distancing zich voordeed in de wachtrijen aan de lift op rechteroever tijdens de weekends met veel vrijetijdsverkeer. Op linkeroever, waar de lift al defect was, stelde dit probleem zich niet. Door het afsluiten van de lift worden wachtrijen vermeden en is een continue doorstroming van gebruikers.

Bovenstaande maatregelen gaan in vanaf zaterdag 18 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen