© carlo coppejans

Het meest aangevraagde nummer en andere interessante weetjes over Music for Life

De twaalfde editie van Music for Life is zaterdagavond geëindigd met een absolute recordopbrengst. Alle acties samen hebben maar liefst 7.802.913 euro opgeleverd. Een bedrag dat trouwens nog kan oplopen, want nog niet alle giften zijn verwerkt. Maar dat is niet het enige recordcijfer.

jdb

• Zo waren er in totaal 6.195 warme acties, wat bijna een verdubbeling is tegenover de vorige editie. In totaal werden daarmee maar liefst 1.311 goede doelen gesteund.

• Dat recreatiedomein De Schorre tijdens Tomorrowlandd jaarlijks een pak volk trekt, wisten we al. Maar Music for Life begint aardig in de buurt te komen. Zo trok de benefietactie afglopen week maar liefst 60.000 bezoekers. Goed voor een terrein dat bijna elke avond volzet was. Het was deze editie wel de laatste keer dat Music for Life plaatsvond in De Schorre. Volgend jaar gaat Studio Brussel op zoek naar een andere locatie.

• In de vijf provinciehoofdsteden en onze hoofdstad Brussel vond er telkens een Warmathon plaats. Die trok in totaal 36.571 deelnemers aan. Goed voor een opbrengst van 415.710 euro.

• De afgelopen weken riep Ketnet klassen op om koekjes te bakken ten voordele van een zelfgekozen goed doel van Music for Life. De respons was massaal. Maar liefst 2.217 klassen – ofwel 1 klas op 6 in Vlaanderen – en 41.455 leerlingen deden een Ketnet-Koekenbak. Alle koekenbakken bij elkaar opgeteld bracht 269.604 euro op.

• In totaal werden er 12.558 platen aangevraagd, waarvan sommige nummers honderden keren. Dit zijn alvast de meest aangevraagde liedjes:

“Can’t stop the feeling” – Justin Timberlake

“Een ster” – Stan Van Samang

“Stand by me” – Florence and the Machine

“Goud” - Bazart

“Ziet em duun” – Van Echelpoel

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer