Direct naar artikelinhoud
Brussel

Brusselse MIVB waarschuwt om niet met openbaar vervoer naar tuincentra te gaan

Brusselse MIVB waarschuwt om niet met openbaar vervoer naar tuincentra te gaan
Beeld BELGA

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB roept haar reizigers op om de bus, tram en metro niet te gebruiken voor verplaatsingen naar doe-het-zelfzaken en tuincentra nu die de deuren opnieuw mogen openen. In het paasweekend stelde de MIVB vast dat het goede weer voor heel wat extra verplaatsingen zorgde en dat vormt een gevaar voor het bewaren van afstand.

en

De voertuigen van de MIVB rijden nog steeds uit, weliswaar aan een beperkte frequentie, om de mensen die er echt nood aan hebben voor hun essentiële verplaatsingen, zoals het zorgpersoneel, te bedienen. De lijnen die ziekenhuizen en noodzakelijke handelszaken bedienen, krijgen voorrang. Er werden ook verbodsstickers op stoelen geplaatst, zodat enkel veilige zitjes met voldoende sociale afstand tussen overblijven. 

Tijdens het afgelopen zonnige paasweekend moest de MIVB vaststellen dat het aantal reizigers met 10 tot 15 procent steeg en dat er heel wat niet-essentiële verplaatsingen werden ondernomen. Daarom doet de maatschappij een nieuwe oproep. "Alle inspanningen leiden nergens toe als de toegang tot het openbaar vervoer niet wordt voorbehouden voor noodzakelijke verplaatsingen. Aan de vooravond van een nieuw zonnig weekend en met de aangekondigde heropening van de doe-het-zelfzaken en de kwekerijen, vrezen we dat het aantal niet-noodzakelijke verplaatsingen met het openbaar vervoer opnieuw zal toenemen", klinkt het bij de MIVB.

Tijdens het weekend wordt het aanbod op het MIVB-net op zaterdag wat versterkt ten opzichte van dat op zondag, om ervoor te zorgen dat reizigers levensmiddelen kunnen kopen. 

Lees ook
Beeld Photo News