Dokter Anthony Costello.
Volledig scherm
Dokter Anthony Costello. © reuters

Prof: “Verenigd Koninkrijk kan tot zes coronagolven verwachten komend jaar”

Een toonaangevend arts waarschuwt de Britse overheid dat het land in het komende jaar nog tot zes golven van het coronavirus kan verwachten. Volgens professor Anthony Costello van het University College London zou het Verenigd Koninkrijk zo kunnen uitkomen op het hoogste sterftecijfer door het nieuwe coronavirus van heel Europa. Dat meldt Sky News.

4 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik hoop dat alle regeringen die prognose als uitgangspunt zullen nemen. Er zal moeten geleefd worden met het virus. In Frankrijk zegt de regering dat al. Telewerk blijft duren en de economie moet social distancing incorporeren. Alles (transport, onderwijs, ...) moet zich aanpassen. Tot er een degelijk vaccin is volgend jaar ten vroegste.
  • jean marchand

    4 jaar geleden
    Dat is heel realistisch en duidelijk zodat iedereen weet wat te doen en waarom. Het dragen van maskers is ook een must om verder te kunnen werken. Een goede duurzame sociaal economische afweging. We kunnen waarschijnlijk niet wachten tot laatste patiënt. Winkelen en werken zonder maskers blijft een risico waardoor het nog heel lang kan duren. Verzorgingspersoneel zonder maskers. Hoe is het mogelijk. Intussen zien we de gevolgen!
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Misschien heeft hij wel gelijk, Jozef. Die mensen zien de feiten anders en weten meer dan jij en ik.
  • Jozef Van Vaerenbergh

    4 jaar geleden
    Een glazen bol ? Een prof. Wordt geacht een wetenschapper te zijn en geen nostradamus.