EPA
Volledig scherm
© EPA

Boeing verliest opnieuw bijna 70 bestellingen van 737 MAX-vliegtuigen

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing verliest tijdens de coronacrisis steeds meer orders voor zijn probleemvliegtuig 737 MAX. De vliegtuigleasedivisie van het Amerikaanse concern General Electrics - GE Capital Aviation Services (GECAS) - vermindert zijn bestelling met 69 stuks.

4 reacties

  • Toon De Reu

    4 jaar geleden
    Dit gaat interessant worden. Door corona komen bij airbus productieslots vrij, waardoor de mogelijkheid om van leverancier te wisselen reeel wordt. Ook akkoord met dhr Petermans, door corona krijgt de US de kans om Boeing verder en meer te subsidiëren. Ondertussen wordt ook de uitspraak van de wereldhandelsorganisatie verwacht over de subsidies die Boeing reeds kreeg. In ieder geval is de geloofwaardigheid van Boeing behoorlijk gedaald. Ook.. Hoe gaan we nog veilig kunnen vliegen in coronatijden
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Her bedrag dat Boeing als staatssteun nodig heeft zou ook in de VS niet kunnen. Ook niet onder het corona-reddingsscherm. Het is niet alleen het gebrek aan klanten door de pandemie maar ook omdat men ook recent nog nieuwe fouten in de software ontdekt heeft.
  • Jean Petermans

    4 jaar geleden
    Ik denk eerder dat het corona gedoe wel eens een zegen kan zijn voor Boeing, want nu kan men uitgebreide staatssteun krijgen onder her mom van corona.
  • Foexie

    4 jaar geleden
    Nog even en alleen airbus blijft over.