Belga, RV
Volledig scherm
© Belga, RV

Voorstel Weyts om schooljaar te verlengen jaagt onderwijsbonden op de kast: “Leerkrachten en leerlingen verdienen rust na hectische periode”

Als het van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) afhangt, dan duurt het schooljaar iets langer dan normaal - voor de leerkrachten dan toch. Weyts doet die suggestie vandaag in HLN. De beslissing daarover ligt immers finaal bij de school, maar Weyts stelt wel voor om proclamaties en deliberaties in juli te laten plaatsvinden zodat er zo veel mogelijk tijd is voor lessen en examens. De vakbonden reageren misnoegd op het voorstel. “Leerkrachten en leerlingen verdienen rust na deze hectische periode.”

577 reacties

  • Pierre Heysselaer

    4 jaar geleden
    Ongeziene omstandigheden vragen ongeziene daden. Wat als hiermee 1 schooljaar voor de huidige schoolgaande jeugd gered wordt... Empathie is hier meer dan verantwoord. Beroepsethiek? Vanwege Bea Vanderplasschen
  • Jacqueline Sels

    4 jaar geleden
    Contract v tijdelijken zoals ik en velen loopt af 30 juni. Daarna 2 maanden niet meer verzekerd en niet meer betaald.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Ook een minister moet zich aan de wet houden, thierry bollaert. In juli en augustus zijn leerkrachten niet in dienst en mogen wettelijk geen lessen of onderwijsactiviteiten ingericht worden.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Heb ook in het onderwijs gestaan, Mark Janssen. In ICT. Slechter kon je niet treffen. Razend snel evoluerend. Geen actueel lesmateriaal, dus zelf maken. Tot 12 verschillende cursussen geven op een jaar. Die na een jaar in de prullenmand konden. In het beste geval eens bijgewerkt konden worden. Gespreide lesuren van 9:00 tot 21:45. Sliep 4 uur per nacht. Maar tijdens examens en verbeteringen soms niet. Het gras is niet altijd groener aan de overkant.
  • Juul Vanbezien

    4 jaar geleden
    Leerkrachten van lager onderwijs en kleuteronderwijs zijn heel spitsvondig om hun plicht niet te moeten. Wat in hun brieven staat wijst alleen maar in de richting dat het veel leuker thuis is en zonder loonverlies. Geef hen alle beschermingsmiddelen maar hoe lang zal het duren voor het geklaag zal aanvatten dat alles rond hun gezicht te warm wordt. In Denemarken hervat men de lessen zonder gemor hier is dit blijkbaar onmogelijk? Wanneer willen ze dan wel aanvatten, september, januari?