Lockdown lekkers: BV-kids koken hun favoriete gerecht
Dat de kinderen van tv-chefs zelf graag koken, verbaast ons niet. Speciaal voor alle kinderen thuis geven ze ons hun favoriete recept!
Grace (7), dochter van chef-kok Sofie Dumont:
• zit in het eerste leerjaar
• staat supergraag in de keuken, post clipjes op mama’s instagram @Sofiedumont met hashtag #everythingkids
• “Ik ben zot van spek en eitjes. Normaal kies ik voor een zachtgekookt eitje. Maar hier wilde ik een gezichtje maken. De snorharen waren normaal met spaghetti.”
Grace maakt een ontbijthaasje met spekoren
Voor 1 persoon • 10 minuten
• 1 ei • klontje boter • 2 reepjes gebakken spek (de oren) • ¼ van een plakje kaas (de snor) • 1 zwarte olijf (de ogen) • 1 kerstomaatje
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
Livios
Groen, rood, blauw of geel: richt je dak klimaatvriendelijk in met deze slimme tips
Een plat dak kan zo veel meer zijn dan louter de overkapping van je woning. Als je er een klimaatdak van maakt, kan het namelijk ook deel van de oplossing zijn om de klimaatverandering tegen te gaan - of leefbaarder te maken. Wat dat concreet betekent? Bouwsite Livios vraagt het aan Marc Dillen, directeur-generaal van Embuild Vlaanderen. -
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. “Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten.” -
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
-
Spaargids.be
Wat mag jij wel/niet doen met het geld op de rekening van je kind?
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
Niets fijner dan je geliefde met valentijn te verrassen met een zelfgemaakte zoete lekkernij. Foodstylist Sonja Peeters weet precies met welke desserts je het hart van je lieveling (nog meer) verovert. Kies voor een frisse minicharlotte, een krokant aardbeientaartje of een verrassende cheesecake en vier de liefde in stijl. -
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden. -
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer