BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Daling aantal ziekenhuisopnames en patiënten op intensieve zorgen zet zich voort

Er zijn de afgelopen 24 uur 290 nieuwe doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal nu op 5.453 doden brengt. Er liggen momenteel nog 5.069 patiënten in het ziekenhuis. De voorbije 24 uur waren er 303 nieuwe opnames. Op intensieve zorgen liggen 1.119 personen, een daling van 21 patiënten in vergelijking met gisteren. 387 patiënten werden uit het ziekenhuis ontslagen.

13 reacties

  • Regina Van Akker

    4 jaar geleden
    Aantal doden telt precies voor niks mee? Als de ziekenhuizen het maar aankunnen, dat is het voornaamste; dat er honderden sterven die niet eens in die ziekenhuizen geraken, dat is het minste van het probleem. Het gaat toch maar om ouderen (meestal met onderliggende kwalen) die hoe dan ook zouden sterven in de nabije toekomst, nietwaar? Niets om je druk over te maken dus...
  • KRISTOF VAN BELLE

    4 jaar geleden
    Daling op intensieve zorgen is door overlijdens
  • Clement Mattheus

    4 jaar geleden
    Men spreekt dat het aantal op intensieve daalt. Is dit omdat er zoveel personen genezen of omdat er zoveel overlijdens zijn? Zijn hier ergens cijfers van?
  • Luc Bussé

    4 jaar geleden
    En rokers....hoe zit die verhouding? Ik kan me voorstellen dat de longen van een roker ook niet tip top in orde zijn?
  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    Er wordt niet gezegd bij het aantal patiënten die minder gehospitaliseerd zijn op intensieve zorgen of deze gestorven zijn. Misschien zou er beter gezegd worden het aantal patiënten dat intensieve zorgen mag verlaten i.p.v. minder gehospitaliseerde op IZ.