Deze krantenadvertentie van Gaia viel bij viroloog Hans Nauwynck in slechte aarde
Volledig scherm
PREMIUM
Deze krantenadvertentie van Gaia viel bij viroloog Hans Nauwynck in slechte aarde © RV

Viroloog en boeren boos om coronacampagne van Gaia

Viroloog Hans Nauwynck (UGent) is niet te spreken over een campagne waarin Gaia de intensieve veehouderij linkt aan de verspreiding van ziekten. Dat naast Covid-19, SARS en ebola ook de gekkekoeienziekte, vogelgriep en varkenspest worden genoemd, vindt de wetenschapper een kaakslag voor “de landbouwer die in deze tijden hard werkt om voedsel op tafel te brengen.”

39 reacties

  • Marc Van den Daele

    4 jaar geleden
    Wil iemand Gaia ven zijn dotaties afnemen zodat het spuien van onzin kan stoppen. De link met Weyts en dierenwelzijn is iets te opvallend aanwezig om nog objectief te kunnen zijn.
  • Patrick Vandeputte

    4 jaar geleden
    Misschien kan Gaia eens gaan protesteren in landen en continenten waar 'echt' dierenleed is. Maar daar zie je en hoor je ze nooit. En ze weten wel waarom.
  • Johny matheeuwsens

    4 jaar geleden
    Wat vooral opvalt is dat enorm veel mensen dieren vergelijken met mensen. Meestal hebben die mensen nog nooit met dieren gewerkt, kennen ze er echt niks van. Een grote mond hebben is dan makkelijk. Leve de wolf, misschien. Of wat dan te zeggen van een vetgemest huishondje, of is een flinke gevaarlijke waakhond beter? Ratten zijn ook heel goed om ziekten te verspreiden.
  • Bram Volckaert

    4 jaar geleden
    Dat is een overgenomen PETA campagne die al enkele maanden circuleert online. Doe eens normaal mensen, de intensieve veeteelt is een wereldwijd probleem.
  • paola nerozzi

    4 jaar geleden
    Ik zou zeggen schrijf wat ge wilt boeren moeten er zijn vlees moet er zijn wie vlees wilt eten moet dat ook kunnen wie het niet wilt eten ieder heeft zijn keuze maar vlees moeten blijven bestaan punt uit en de boeren doen hun best