Evelyn en Alain genieten van de zon op het terras van… hun eigen café. © EMA

Terrasje doen voor je eigen café, mag dat? Ja, dat mag!

Op een zonnige middag met z’n tweeën gezellig een terrasje doen, midden in het dorpscentrum, mag dat nog wel? “Ja, dat mag”, zeggen Evelyn Cerstiaens (47) en Alain Van Hoeck (47) vol overtuiging. “We hebben zonet zelfs politiecontrole gehad en alles was in orde.”

Evelyn en Alain zijn de uitbaters van café ’t Hoekske, een typisch en aloud dorpscafé pal onder de kerktoren van Schoonbroek in Retie. “Hoe wij onze dagen vullen in deze coronatijden? Door samen van de zon te genieten en een spelletje yahtzee te spelen”, zegt het koppel. “Normaal zouden wij op zo’n mooie lentedag als vandaag de handen vol hebben met fietstoeristen die hier een koffie, een frisdrank of een frisse pint komen drinken. De lente en de zomer zijn onze topseizoenen.”

’t Hoekske is ook het sportlokaal van twee lokale fiets- en wielertoeristenclubs: de Geel- en de Blauwtrappers. “Natuurlijk vinden we het spijtig dat we ons café tijdelijk niet mogen openhouden, maar we kunnen er zelf toch niets aan veranderen”, zeggen de twee werkloze caféhouders. “Dan kunnen we er maar beter het beste van maken en onszelf verwennen op ons eigen terras, niet?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER