screenshot
Volledig scherm
© screenshot

Herman Goossens: “Wie coronavirus heeft gehad niet noodzakelijk immuun tegen virus”

Microbioloog Herman Goossens was vandaag te gast in de nieuwsstudio van VTM om onder andere te spreken over immuniteit. Volgens hem leidt het coronavirus namelijk niet automatisch tot immuniteit. In tegenstelling tot wat eerst werd gehoopt, kan wie het virus al heeft gehad, dat dus een tweede keer krijgen. Ook de groepsimmuniteit valt na een eerste onderzoek tegen.

18 reacties

  • michael goris

    4 jaar geleden
    Beste Desire, dat kan zijn dat het op jouw lichaam geen vat heeft of nog geen vat heeft. Bij een zwakkere periode kan het misschien wel doorbreken. Mijn mening, maar er is zo weinig van geweten. Durf dit niet met 200% zekerheid zeggen.
  • Klaus Jozef Kalergi

    4 jaar geleden
    Of je nu immuun bent of niet maakt niet uit. Het zal elk jaar een nieuw virus zijn zoals bij de griep dus verwacht u maar aan een jaarlijks verplicht vaccin. Bill Gates wrijft zich al in de handen. En dan die nobelprijs winnende expert die zegt dat het virus duidelijk in een labo werd gemaakt. Sta me toe bedenkingen te hebben over het officiële verhaal.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    4 jaar geleden
    Wie het coronavirus heeft gehad maar helemaal geen symptomen was dan toch voldoende sterk om niet ziek te worden. Die is dan toch per definitie immuun ?
  • guy van meeuwen

    4 jaar geleden
    Goossens volgt één lijn en die is duidelijk. Liever dan die van Van Ranst die vandaag zus zegt, morgen zo. Mondmaskers waren niet nodig, voetballen zou niet kunnen. Wat zegt die nu? Misschien voetballen met mondmaskers. Kan die man zich nu nog ernstig voordoen als expert?? Geef mij dan maar Goossens die al in januari verkondigde dat er iets moest gedaan worden. Maar de expert lachte dat weg. Het hoogste aantal doden per miljoen inwoners? Reden: wij hebben ook het hoogste aantal ministers.
  • Peter Van de Velde

    4 jaar geleden
    Het komt er dus op neer dat iedereen in de wachtrij staat. Toch vreemd dat een virus die zoveel gelijkenis vertoont met het sarsvirus zo moeilijk te bestrijden valt. Als men de medische sites bekijkt hebben ze allen iets doeltreffend gevonden, medicijn, antilichamen, vaccins...Wat ik mij afvraag is vanwaar steeds de nieuwe besmettingen vandaan komen, na vijf weken lockdown. Was de incubatieperiode geen veertien dagen?