Kinderpsychologe Katelijne Van Lommel.
Volledig scherm
Kinderpsychologe Katelijne Van Lommel. © VTM NIEUWS

Kinderpsychologe Katelijne Van Lommel over preteaching: “Leg de lat niet te hoog”

Volgens kinder- en jeugdpsychologe Katelijne Van Lommel mogen we de lat niet te hoog leggen als het gaat over preteaching. Volgens haar is het voor ouders een grote uitdaging om hun kinderen thuis te begeleiden bij het aanleren van nieuwe leerstof en ze pleit dan ook voor mildheid. Bij VTM NIEUWS beantwoordde ze een hele reeks vragen over het onderwerp.

18 reacties

  • Anne-line Vanhoutteghem

    4 jaar geleden
    Wat met alleenstaande ouders die moeten gaan werken en een kind hebben in het lager onderwijs?
  • Kristoff Belien

    4 jaar geleden
    @wesley de cock... U ligt wakker over de waarde van de Vlaamse educatie... Normale mensen liggen wakker over het welzijn van hun kinderen... Dus kom zelf even uit uw ivoren toren.
  • Eddy GABRIELS

    4 jaar geleden
    Een alleenstaande moeder met kinderen van 10 en13. Werkend in shiften als hoofdlaborante op een labo dat coronastalen test. Hoe moet ze de taken en lessen van de kinderen begeleiden? Smartschool is knap maar zeer omslachtig, met een 15min per dag kom je er niet. Opvang door grootouders mag nietmeer, werk op een labo voor coronatesten is geen essentieel beroep(?) Moedige mama en kinderen die een halve dag alleen hun plan moeten trekken,dag in dag uit.Deze situatie is waanzin.
  • Peter Janssen

    4 jaar geleden
    En wat vindt deze kinder- en jeugdpsychologe over de impact van al die absurde corona maatregelen op de geestelijke gezondheid?Geen aanrakingen, geen knuffels,afstand houden,aanzetten tot SMETVREES kortom abnormaal sociaal en onnatuurlijk menselijk gedrag, ontdaan en verbod van elke uiting van liefde?!Welke schade veroorzaakt dàt?!!
  • Wesley

    4 jaar geleden
    Ofwel moet de lat omhoog, ofwel moeten leerkrachten toch nog even in juli verder doen. Anders moet iedereen zijn jaar overdoen, of de waarde van de Vlaamse educatie daalt sterk. Dus leerkrachten, stap uit die ivoren toren en stop met klagen bij het goede voorstel van minister Weyts. Er moet iets gebeuren en het moet haalbaar zijn. Dat is een paar weken extra les op dit moment...