Demonstranten in Texas.
Volledig scherm
Demonstranten in Texas. © AFP

Honderden Amerikanen demonstreren tegen lockdown, Trump steunt versoepeling maatregelen

In verschillende Amerikaanse staten zijn zaterdag honderden mensen de straat opgegaan om te demonstreren tegen de lockdownmaatregelen die zijn ingevoerd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Trump steunt hen, en enkele gouverneurs die hebben aangekondigd de lockdown te zullen versoepelen.

29 reacties

  • Karl Stynen

    4 jaar geleden
    @Jan Peeters: probeer eens begrijpend te lezen. 1) Ik schreef ‘Trump vertelt vaak onzin’. Ben dus zeker geen fan. 2) Ik vergeleek cijfers State of New Jersey (8.8m inwoners) met België (11.5 inwoners). Jij hebt het over State of New York. Je kent dus duidelijk niet het verschil New Jersey State, New York State en New York City.
  • Jan peeters

    4 jaar geleden
    Karl Stynen, als je België met de staat NewYork vergelijkt, dan scoort België meer dan de helft minder doden en zeggen dat hier de rustoorden meegeteld worden, daar spreekt men in de de VS niet over, dan zou het aantal doden in de VS spectaculair stijgen want in die centra is het dramatisch, zoals in vele landen. Dus ik denk dat Trump beter kan zwijgen, hij had beter zijn werk gedaan en niet enkel voor zichzelf gezorgd. Deze nacht zijn persconferentie gezien, degoutant, een mens onwaardig.
  • jo vandenberghe

    4 jaar geleden
    Geen werk geen eten,en erger nog een ziekenhuisopname is onbetaalbaar voor veel van die mensen.Trump zal er wel zijn voordeel proberen uit te halen.Oooooh zo groot Amerika!
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    De Amerikaanse economie en sociale zekerheid is niet voorzien op een lockdown. De mensen die nu protesteren zitten waarschijnlijk financieel op het tandvlees want de rekeningen blijven wél komen en moeten betaald maar er is geen inkomen. Ik begrijp het wel maar daarom ben ik het er nog niet mee eens...
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Het zijn natuurlijk maar een paar honderden betogers op een totale Amerikaanse populatie van 350 miljoen, maar The Donald kan geen enkele stem laten verloren gaan in dit verkiezingsjaar. Elke stem telt.