Een Liberiaanse gezondheidswerker ontsmet in een klaslokaal het lichaam van een man die aan ebola is overleden. De WHO kwam bij de bestrijding van de ebola-uitbraak in 2014 door politiek geharrewar pas laat in actie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Liberiaanse gezondheidswerker ontsmet in een klaslokaal het lichaam van een man die aan ebola is overleden. De WHO kwam bij de bestrijding van de ebola-uitbraak in 2014 door politiek geharrewar pas laat in actie. © John Moore / Getty Images

Trump heeft niet helemaal ongelijk: wat is er mis met de WHO?

President Donald Trump oogstte boze reacties toen hij deze week de contributie aan de WHO schrapte wegens ‘slecht functioneren’. Helemaal ongelijk heeft hij echter niet, schrijft de Volkskrant. 

44 reacties

  • Gerrit gasthuis

    4 jaar geleden
    De macht van ontwikkelingslanden in de VN is veel te groot te worden, dat die landen eerst eens aankloppen bij hun superrijken, maar neen dat doen ze niet want die ambtenaren zijn juist de slippendragers van die geldzakken. Tijd voor het Westen om terug aan zichzelf eerst te denken. Eerst stoppen met migratie, de grootste bedreiging met massatoerisme voor onze volksgezondheid.
  • René Schoeters

    4 jaar geleden
    Dus als Trump het dan toch eens bij het juiste eind heeft dan schrijft HLN : hij heeft niet helemaal ongelijk! Qua berichtgeving kan dat tellen hoor!
  • Anne Callebaut

    4 jaar geleden
    Zie bij het Rode Kruis wat baasje in zijn zakken steekt, als je wat slim bent zou je geen stickers meer verkopen.
  • Rene Dannau

    4 jaar geleden
    ooit waren er 2 kandidaten voor de post van leider van de WHO en de goede werd weg gemanipuleerd door ons kent ons politiek het resultaat kan je nu zien herstel deze man terug in zijn eer en het komt weer goed.
  • Bruno Draulans

    4 jaar geleden
    Ik kan nog een paar instanties noemen ,vb Europa. Daar zit 400 man bijeen. Hebben we daar al iets van gehoord? Van der Leyen kaffert iedereen uit en moet 30 videoconferenties doen om 450 miljard euro los te krijgen. Daarna werd het weer heel stil. Michel hebben we ook nog niet gehoord als "precident van Europa".