Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

40 procent werknemers staat in volle coronacrisis niet open voor nieuwe jobkans

De jobmobiliteit op de Belgische arbeidsmarkt was nog nooit zo laag. Wel veertig procent van de werknemers geeft in volle coronacrisis aan niet open te staan om een nieuwe jobkans te grijpen als die zich zou aandienen. 

7 reacties

  • willy goelen

    4 jaar geleden
    Ja , je tekent een contract , je moet beginnen , de boel wordt gesloten wegens corona en je kan nog niet eens gaan stempelen , waarom zou je in deze tijden risico nemen waarvan de draagwijdte ver over de gevolgen gaan waaraan je niet gedacht hebt. Men kan soms toch zeuren over iets dat normaal is , de economie was al driekwart jaar aan het achteruitboeren , dan veranderd men niet zo snel van job.
  • Pierre Vaneylen

    4 jaar geleden
    Waarom steeds een ander job? Is tevreden zijn met hetgeen ge nu hebt niet de grootste voldoening. Altijd meer, altijd meer en plots gaat men spreken van solidariteit.
  • Marc Verdonck

    4 jaar geleden
    Geef ze nog wat meer om niets uit te voeren. Extra geld omdat men enkele weken moet stempelen is te gek voor woorden. Na een maan weekloosheid kan ik het begrijpen maar vanaf dag één!
  • dirk claeys

    4 jaar geleden
    40% zal uiteindelijk zonder werk zitten!
  • didier beurkens

    4 jaar geleden
    Goed zo, dan kunnen de werkgevers (niet de hautaine selectie en aanwervings- sales forces ) zich eens focussen op de geschikte werkzoekenden, die alleen al door dit feit soms naast het net vissen ! Het zou al heel wat beter gaan met de economie mocht dit gebeuren ! Klein detail, belangrijke gesprekken worden uitgesteld tot na de crisis.