Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Ook dringende medische ingrepen worden uitgesteld door coronacrisis

Door de corona-epidemie worden ook dringende medische ingrepen uitgesteld. Dat blijkt uit een eerste onderzoek van Sciensano.

40 reacties

  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    vermoedelijk hebben heel wat specialisten nu heel rustige tijden, in juli en augustus nemen ze vaak hun vakantie. Mensen die niet dringende zorgen nodig hebben en chronisch zieken zullen dus nog lang mogen wachten... Hun beste optie: leer pijn liefhebben.
  • Liesbeth Cuppens

    4 jaar geleden
    Ik wacht op een niet-dringende operatie waarvoor men mij al een datum gegeven had eind maart. Twee dagen voor de operatiedatum bleek deze geannuleerd zonder enige verwittiging. Men zei mij dat ze veronderstelden dat ik via de media zou vernemen dat enkel nog dringende operaties zouden plaatshebben. Nu geen enkele operatie nog doorgaat, maak ik mijn geen illusies meer: naast het rechtstreekse dodental zal ook de mortaliteit wegens laattijdig medisch ingrijpen (lees: nalatigheid) toenemen.
  • Conny Van den Bosch

    4 jaar geleden
    Een minister van Volksgezondheid met een beetje gezond verstand zou gezorgd hebben dat er in elke provincie minstens 1 ziekenhuis corona vrij zou zijn gehouden voor alle dringende ingrepen. Wie weet nog dat men reizigers uit risico gebieden naar de speciale afdeling in het militair hospitaal zou brengen? Bleek dat die speciale afdeling al lang was opgedoekt wegens besparingen.
  • Pascale Simmonds

    4 jaar geleden
    De collateral damage zal groter zijn dan de crisis zelf !
  • elga van hoeck

    4 jaar geleden
    bij mij is mijn voetoperatie die in maart moest gebeuren afgezegd. en ik weet ook niet of de operatie aan mijn vorige voet gelukt is.. moest in maart een brief toegestuurd krijgen om naar de radiografie te gaan en dan kijken of ik al bij de kinesist kon gaan maar heb niets gekregen..maar denk niet dat kinesisten nu werken ..ik begrijp heel goed dat coronapatiente voorgaan maar had ook wel graag geweten hoe ver ik nu stond.. maar soit ze zullen al werk genoeg hebben zo wat ik ook begrijp..