Bart De Wever.
Volledig scherm
Bart De Wever. © Photo News

Bart De Wever: “Op een gegeven moment gaan we over onze angst moeten stappen, want dit virus kan nog twee jaar bij ons zijn”

Volgens Bart De Wever moet België snel op de proppen komen met een globaal exitplan voor de heropstart van de economie. “De komende maanden wordt over de welvaart van het komende decennium beslist. We moeten ervoor zorgen dat de reactie op de crisis op den duur niet erger is dan de crisis zelf”, aldus de N-VA-voorzitter in ‘De Ochtend’ en ‘VTM NIEUWS’. De Wever wil ook opnieuw aan tafel gaan zitten om een federale regering te vormen, maar roept de voorzitters van de Vlaamse partijen op “zich niet in de afgrond van de PS en Ecolo” te laten duwen.

235 reacties

  • Dre Verhaert

    4 jaar geleden
    En hier komen de politieke spelletjes weer. Waarom weer exclusieven stellen? In crisistijden als dit kan er best een regering van nationale eenheid gevormd worden om de problemen aan te pakken. Ik vraag mij af waarom de V-partijen altijd moeten werken met een vijandbeeld? Wat schieten we daarmee op als maatschappij? Maakt je dat een mindere Vlaming als je geen onafhankelijkheid wil?
  • H. Anckaert

    4 jaar geleden
    Het systeem België moet drastisch aangepakt worden. De gigantische verschillen op pensioenen moet aangepakt worden! Hoogste naar beneden en 1-pensioen/persoon! Een CEO die 100 keer zoveel verdiend dan zijn werknemer, is er gewoon gigantisch over! Dat ze duidelijk meer mogen verdienen gn pr, maar 100x, kom op zeg!! Dan zeggen ze dat ze aan hun aandeelhouders moeten denken!!Xd! Het loon moet van iedereen pro rata omhoog gaan zoals bij de staat!! Ieder gelijk voor de wet!!
  • Danny De Graeve

    4 jaar geleden
    Ik denk niet dat dit nu het moment is om daarover te beginnen. Gelukkig hebben we nu deze regering zonder NVA die het zeer goed doet. BDW zou ze beter eens een compliment geven, kan er veel van leren. Maarnee, die denken alleen aan zichzelf.
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Met dit mini bestuur, geleid door Coronavirus specialisten die bewonderenswaardig werk leveren, kan je echt niet verder het land besturen, er moet zo snel mogelijk een sterke volwaardige regering met één toekomstvisie komen.
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    BDW heeft het geluk dat de Vlaamse media hem wat graag aan het woord laten .De federale regering moet op Belgische verkozenen steunen dus niet persé hier of daar een meerderheid hebben .Op voorhand exlusieven opleggen kan nooit tot een stabie le regering leiden